ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / 20ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ

Οι πρωταγωνιστές κάνουν τον απολογισμό...

  18.07.2023 14:27       5663

Η παρουσία της ελληνικής αποστολής στα αγωνίσματα του Open Water του 20ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, ολοκληρώθηκε με απολογισμό, τις δυο έκτες θέσεις του Άλκη Κυνηγάκη στα 5χλμ και στα 10χλμ, την 30η και 25η αντίστοιχα του Αστέριου Δαλδόγιαννη και την 27η θέση της Νεφέλης-Ευαγγελίας Γιαννοπούλου στον αγώνα 5χλμ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο 5ος Ολυμπιονίκης Άλκης Κυνηγάκης τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου και στα 10χλμ και στα 5χλμ. Η έκτη θέση που πήρα και στους δυο αγώνες μου, αποτελούν κίνητρο για μένα. Θα μου δώσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζομαι για να κυνηγήσω και να καταφέρω να πετύχω το μεγάλο στόχο που έχω, την πρόκριση δηλαδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024». 

Ο Αστέριος Δαλδόγιαννης είχε ανάμεικτα συναισθήματα: «Το φετινό παγκόσμιο για εμένα κύλησε καλύτερα από το περσινό σαν σύνολο. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου στα 10χλμ καθώς δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για ολυμπιακή πρόκριση στο επόμενο παγκόσμιο το 2024. Από τα 5χλμ δεν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόδοση μου. Έκανα λάθος αγώνα από την αρχή και το αποτέλεσμα που βγήκε δεν με ικανοποιεί. Από δω και πέρα πρέπει να κοιτάξω ρεαλιστικά τις αδυναμίες μου έτσι ώστε να μπορέσω να καταφέρω το ολυμπιακό μου όνειρο. Έχω 8 μήνες για να το πετύχω».

Τα συμπεράσματα της Νεφέλης-Ευαγγελίας Γιαννοπούλου: «Πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα και είμαι ευχαριστημένη από την απόδοση μου, έκανα λάθη, είδα και έμαθα αρκετά πράγματα και ανυπομονώ να δουλέψω πιο σκληρά για την συνέχεια».

Ο προπονητής Αλέξανδρος Μοράρης, είπε: «Αν σκεφτούμε ότι οι θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 22, είναι αρκετά ελπιδοφόρο ότι και οι «νεότεροι» σε τέτοιες διοργανώσεις αθλητές, ο Αστέριος Δαλδογιάννης και η Νεφέλη Γιαννοπουλου, κατάφεραν να πάρουν την 25η και 27η θέση αντίστοιχα σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όσο αναφορά τον Άλκη θεωρώ ότι διαχειριστήκαμε σωστά και τις δυο κούρσες. Έγιναν κάποια λάθη, τα οποία είδαμε ήδη σε βίντεο. Αποτελεί μεγάλη κατάκτηση η σταθερότητα σε αυτές τις θέσεις, αποτελεί καθιέρωση στο παγκόσμιο στερέωμα».

Ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων Σπύρος Γιαννιώτης, δεν έκρυψε πως «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και από τους τρεις αθλητές μας. Δείξανε χαρακτήρα και μαχητικότητα. Ο Κυνηγάκης επανήλθε και δείχνει πολύ δυνατός. Έκανε εξαιρετικές κούρσες με πολύ καλή τακτική. Ο Δαλδόγιαννης έκανε καλό αγώνα στα 10χλμ. με καλό πλασάρισμα, πιστεύω ότι με τα καλά στοιχεία που έδειξε και με συνεχή βελτίωση θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η Γιαννοπούλου στα 5 χιλιόμετρα έκανε μια καλή εμφάνιση. Έδειξε και αυτή να διαχειρίζεται καλά την κούρασα της με σημαντική βελτίωση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος