ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ /ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

"Οι συνθήκες επηρεάζουν το αποτέλεσμα"

  25.07.2017 15:41       1132

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Δεν τα κατάφεραν οι τρεις Έλληνες κολυμβητές που βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (25.7) στην «Ντούνα Αρίνα» της Βουδαπέστης, να πλησιάσουν τις καλές τους επιδόσεις και να διεκδικήσουν θέση στα ημιτελικά αγωνίσματα του απογεύματος.

Πρώτος κολύμπησε στα 50 μέτρα πρόσθιο, ο Γιάννης Καρπουζλής, ο οποίος με 28.07 πήρε την 33η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 86 αθλητών.

"Η κούρσα δεν βγήκε ακριβώς όπως θέλαμε, ανέφερε ο 25χρονος πρωταθλητής που ταξίδεψε με καλύτερη επίδοση 27.81.. Πίστευα σε κάτι καλύτερο κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ. Το ότι έτρεξα πρωί έκανε τον αγώνα δυσκολότερο για μένα. Δεν τα καταφέραμε δυστυχώς. Το πρωινό δεν αποτελεί δικαιολογία, αθλητές είμαστε. Έπρεπε να είμαι έτοιμος για όλα. Το ξέραμε ότι θα είναι πρωινές οι κούρσες και γρήγορες".

-Τι δεν σε ικανοποίησε από την κούρσα που έκανες;

"Εννοείται πρώτα ο χρόνος, πίστευα σε κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ να βρω τι έφταιξε. Αυτό θα το συζητήσω με τον προπονητή μου. Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις. Δεν βοήθησε και η διαδρομή. Ήμουν στην 9η και δεν έβλεπα και πολλά πράγματα. Έγινε ένας πολύ γρήγορος αγώνας. Εμείς δεν τα καταφέραμε. Έχουμε τη σκυτάλη ακόμη. Θα δούμε. Ήταν πάντως πολύ ωραία εμπειρία, πολύ ωραίο κολυμβητήριο, ο κόσμος πολύ θερμός, πολύ ωραία η ατμόσφαιρα, σε εμπνέει να κολυμπήσεις. Καλή επιτυχία στα άλλα παιδιά".

Ακολούθησε ο Στέφανος Δημητριάδης. Ο 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κολύμπησε στα  200μ. πεταλούδα και με 1.59.07 και πήρε την 24η θέση, μεταξύ 43 κολυμβητών.

"Γενικά ήμουν σε καλή κατάσταση, είπε. Οι προπονήσεις μου αυτό έδειχναν, μέχρι πριν μια εβδομάδα που ήρθα εδώ. Η κούρσα ήταν πολύ αργή, και δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πάω τόσο αργά, αλλά απ την αρχή ένοιωσα ότι ήμουν εκτός. Δεν μπορούσα να βρω το κολύμπι που πιάνω συνήθως κι αυτό μου έκοψε δυνάμεις πολύ νωρίς. Απ την αρχή ένοιωσα πολύ άσχημα και δεν μπορούσα να κάνω στην κούρσα αυτό που έκανα πάντα. Δεν ξέρω τι φταίει, κάναμε καλή δουλειά κι αυτό φάνηκε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έκανα 1.56.00. Όταν κάνεις τόσο άσχημες κούρσες, δεν έχεις να το σκέφτεσαι τόσο πολύ. Πλέον κοιτάζω μπροστά και θέλω να διαπιστώσω τι πήγε στραβά. Η προετοιμασία ήταν αρκετά καλή και με τον Νοτιοαφρικανό Λεκλός στην Τουρκία κι εκείνο το διάστημα πήγαινα υπερβολικά καλά. Οπότε θεώρησα ότι θα μπορούσα να κάνω μια μεγάλη επιτυχία εδώ, αλλά είναι κάποιες φορές που το σώμα δεν πάει. Ίσως είναι η στιγμή, ίσως η μέρα, δεν ξέρω. Κρατάω την παρουσία μου, ότι είμαι σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, στις μεγάλες διοργανώσεις και κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία, είναι για καλό πιστεύω".

"Σε μια δύσκολη χρονιά για μένα κατάφερα κι έδωσα το παρόν. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση γενικότερα, άσχετα αν δεν βγήκε αυτό που θέλαμε σήμερα. Είναι και η τύχη πολλές φορές, είναι και οι συνθήκες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα".

- Η συνέχεια τι φέρνει;

"Τώρα πλέον ξεκούραση. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και λόγω σχολής για μένα. Κάνω το μεταπτυχιακό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, διαιτολογία και παραγωγή νέων τροφίμων και κουράστηκα πολύ εφέτος. Θα ξεκουραστώ και θα δούμε τι θα γίνει".

Ο βενιαμίν της ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Νέγρης κολύμπησε στα 800 μέτρα ελεύθερο. Με  χρόνο  8.05.88 πήρε την 24η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 31 αθλητών.

"Ήταν μια δύσκολη κούρσα, ανέφερε ο φοιτητής στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο. Γενικά το πρωί δεν είμαι τόσο καλός όσο το απόγευμα. Προσπάθησαν κάνω μια γρήγορη κούρσα, όμως στα τελευταία 400 μέτρα είχα κουραστεί πολύ. Προσπάθησα να μείνω  όσο μπορούσα με τους πρώτους. Κρατώ την εμπειρία. Είναι μαγικό αυτό που ζω. Ήθελα κάτι καλύτερο , σε θέμα  χρόνου, αλλά κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε… Η πισίνα είναι κάτι που δεν έχω ξαναζήσει, η ατμόσφαιρα εκπληκτική. Ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις για μένα. Θα κοιτάξω να δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ για να βρίσκομαι και τα επόμενα χρόνια στις μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσεις. Όσο για το μέλλον πάντα έχω στο μυαλό μου τα αγωνίσματα τα μεγάλα της πισίνας, 400, 800, 1500. Σ’αυτά έχω το μυαλό μου, αυτά κυνηγώ να κάνω καλύτερους χρόνους και να βελτιώνομαι. Κι από εκεί και πέρα τα αγωνίσματα της ανοικτής θάλασσας, τα 5.000 και τα 10.000 μ. που χρειάζονται μεγαλύτερη εμπειρία Προς το παρόν δουλεύουμε με τα αθλήματα της πισίνας… Πρότυπό μου είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης με τον οποίο τόσο χρόνια κολυμπούσαμε μαζί, από μικρό παιδάκι. Μου έχει περάσει παρά πολλά .Θέλω να τον μοιάσω, να τον πλησιάσω, όσο μπορώ, αυτά που έχει καταφέρει είναι ασύλληπτα. Είμαι στο ΕΚΠΑ, στο Παιδαγωγκί Τμήμα, ήταν λίγο δύσκολο εφέτος, πρώτη χρονιά να το συνδυάσω".

"Τωρα στο παγκόσμιο, ακολουθούν η σκυτάλη στα 4χ200 ελεύθερο και τα 1500μ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε".

 

-