ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οι τέσσερις σταθμοί του FINA Marathon Swim World Series 2022

  03.03.2022 18:11       710

 Σε εμβληματικές πόλεις και εκπληκτικές λίμνες και ωκεανούς, θα διεξαχθούν οι αγώνες OPEN WATER για το FINA Marathon Swim World Series 2022,  όπως ανακοίνωσε η FINA.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

28-29 Μαΐου, Σετούμπαλ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) – Σκέλος 1

9-10 Ιουλίου, Παρίσι (ΓΑΛΛΙΑ) – Σκέλος 2

26-28 Αυγούστου, Lac Mégantic (ΚΑΝΑΔΑΣ) – Σκέλος 3

4-7 Δεκεμβρίου, Εϊλάτ (ΙΣΡΑΗΛ) – Σκέλος 4

Η πόλη Σετούμπαλ, φιλοξένησε τα προκριματικά  της Μαραθώνιας κολύμβησης της FINA το 2012, το 2016 και το 2021. Η πίστα στο Παρίσι, θα δώσει στους κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει σε δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Η σειρά θα μεταφερθεί στον Καναδά και θα ολοκληρωθεί στον Κόλπο του Εϊλάτ στο βόρειο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας στο Ισραήλ που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρεις αγώνες World Series και το Πρωτάθλημα Εφήβων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας FINA το 2018.

Για κάθε αγώνα θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο 30.000 αμερικάνικων δολαρίων που καταβάλλεται εξίσου μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ο πρόεδρος της FINA, Χουσεϊν Αλ-Μουσαλάμ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του καθώς «Έχουμε μια σειρά από εκδηλώσεις για τις οποίες είμαστε πολύ περήφανοι για το FINA Marathon Swim World Series το 2022. Η ποιότητα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας δεν ήταν ποτέ υψηλότερη, με καθιερωμένους πρωταθλητές να ανεβάζουν το επίπεδό τους καθώς αναδύονται νέα ταλέντα στην παγκόσμια σκηνή. Από την αρχή στο Σετούμπαλ μέχρι το τέλος της σεζόν στο Εϊλάτ, μπορούμε να περιμένουμε μερικές από τις πιο δυνατές επιδόσεις και τους πιο συναρπαστικούς τερματισμούς που έχουμε δει ποτέ στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας», τόνισε.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος