ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 21ο FINAL-4 Stoiximan.gr ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Οι τοποθετήσεις στη Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση

  28.02.2020 14:56       785

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, παραχωρήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το 21ο Final-4 Stoiximan.gr του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, την Παρασκευή (28/2) το μεσημέρι. Αναλυτικά τα όσα είπαν οι διοργανωτές και οι εκπρόσωποι των ομάδων:

Παντελής Μπουγδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Χίου:

«Σας καλωσορίζουμε στη Χίο. Είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχόμαστε μία ακόμα από τις μεγάλες διοργανώσεις πανελλήνιας εμβέλειας, όπως είναι το F-4, που μακάρι να καθιερωθεί. Θα είναι μια διαφορετική νότα από αυτά που νιώσαμε το τελευταίο διάστημα. Ευκαιρία να γνωρίσει η Ελλάδα μια άλλη Χίο. Αυτή που, μέσα από τις υποδομές και μέσα από τις διοργανώσεις, δίνει προϋποθέσεις σε νέες και νέους να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Γνωρίζετε ότι έχω σταθεί σε αυτή την προσπάθεια. Στήριξα και στηρίζω όλες τις διοργανώσεις της ΚΟΕ στο νησί. Είναι σημαντικό να γίνονται στην περιφέρεια. Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μας που δεν έχουν τέτοιες παραστάσεις, να δουν τις εικόνες αυτές και να αγαπήσουν τον Ναυταθλητισμό. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε. Καλωσορίζω τις ομάδες και καλή επιτυχία. Θα είμαστε όλοι στις κερκίδες».

Γιώργος Κατσαρός, Α’ Αντιπρόεδρος ΚΟΕ:

«Η Χίος είναι το νησί με τη μεγάλη παράδοση στον υγρό στίβο και ιδιαίτερα στην υδατοσφαίριση. Κάθε χρόνο στέκεται αρωγός στις διοργανώσεις μας και ιδιαίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του νησιού, για να ξαναβρεί ο λαός της Χίου την ηρεμία του. Και τους στηρίζουμε σε ό,τι διεκδικούν. Όλο αυτό που έζησα εδώ αυτές τις μέρες με έχει συνεπάρει και με έχει συγκινήσει.

Είναι παράδειγμα προς μίμηση το κολυμβητήριο της Χίου, ανάμεσα στα τέσσερα καλύτερα στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφερειάρχη και τον ευχαριστούμε για το γεγονός ότι πάντα τον βρίσκουμε δίπλα μας, σε ό,τι διοργανώνουμε. Η ΚΟΕ δείχνει ότι η Ελλάδα είναι παντού και ιδιαίτερα κοντά στα ακριτικά νησιά. Καθιερώνουμε κάθε χρόνο μια διοργάνωση εδώ».

Γιάννης Μανάρας, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κολυμβητηρίου

«Εκ μέρους και του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη σας καλωσορίζω στην πατρίδα του Ναυταθλητισμού και της ναυτοσύνης. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας με τέτοιες διοργανώσεις. Να στείλουμε αυτό το μήνυμα και παρά τις δυσκολίες που βιώσαμε αυτές τις μέρες. Ερέθισμα για τα νέα παιδιά που καλούμε να έρθουν στο κολυμβητήριο για να δουν αυτούς τους αθλητές. Κόσμημα είναι το κολυμβητήριό μας που προσπαθούμε με κάθε τρόπο, ως δήμος και ως Νομικό πρόσωπο, να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και είμαστε σε διαβουλεύσεις και για άλλες διοργανώσεις. Αναβαθμίζεται λειτουργικά αυτό τον καιρό στις δεξαμενές και στην ενεργειακή, ενώ θα αναβαθμίσουμε και το μηχανοστάσιο. Να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Και εύχομαι στο μέλλον να γίνει αυτή η διοργάνωση υπό καλύτερες συνθήκες".

Ηλίας Ξιάρχος, Ταμίας ΔΣ ΚΟΕ:

«Εκ μέρους του προέδρου και του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη και τον δήμο. Είναι πάγια απόφαση να διοργανώνεται το Final-4 εκτός κέντρου, ώστε να προωθείται και να προβάλλεται το άθλημα σε όλη την Ελλάδα. Εδώ, όμως, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ο ΝΟ Χίου έχει γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα, έδωσε αθλητές που διέπρεψαν και με τις Εθνικές ομάδες. Καλή επιτυχία στις ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση των εκπλήξεων. Στον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, που είναι τεράστια κεφάλια της ιστορίας του πόλο, τον Απόλλωνα Σμύρνης, μια καινούργια ομάδα που διακρίνεται και τον ΓΣ Περιστερίου, τη "σταχτοπούτα" της διοργάνωσης, που είναι πολύ κοντά στην επάνοδό του στην Α1».

Δημήτρης Σκαπινάκης, Πρόεδρος ΝΟ Χίου:

«Ευχαριστούμε την ΚΟΕ που μας εμπιστεύεται για τρίτη συνερχόμενη χρονιά, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο για τη συμβολή τους. Και βέβαια τους ανθρώπους του κολυμβητηρίου, που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή των αγώνων. Έχουμε προσκαλέσει και την οικογένεια του αδικοχαμένου πολίστα μας Αδαμάντιου Μαντή και θα είναι παρούσα για θα τιμηθεί. Ευχαριστώ όλους σας και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο της επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου".

Ποσειδών Τσαγκάρης, παίκτης ΓΣ Περιστερίου:

«Για μας είναι τιμή που βρισκόμαστε εδώ. Είναι τεράστιο κίνητρο να βρεθούμε σε έναν τελικό και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε. Για κάποιους αθλητές είναι όνειρο να βρεθούν εκεί».

Κώστας Λούδης, προπονητής ΓΣ Περιστερίου:

«Ευχαριστώ το νησί της Χίου που μας υποδέχεται θερμά. Έχει εράστια παράδοση η Χίος στο πόλο και αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει μεγάλες διοργανώσεις και συγχαρητήρια που το πετυχαίνει παρά τα προβλήματα που προέκυψαν. Τιμή για μας που είμαστε ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κυπέλλου. Κάποια παιδιά γνωρίζουν για πρώτη φορά αυτές τις εμπειρίες. Είμαστε οι τυχεροί της κλήρωσης διότι αποφύγαμε τον Ολυμπιακό. Μας δίνεται μια πιθανότητα, αυτή που πρέπει να πιάσουμε από τα μαλλιά και να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες. Αντιμετωπίσαμε και αποκλείσαμε Γλυφάδα, ΠΑΟΚ. Αντιμετωπίζουμε μια ακόμα καλή ομάδα. Είναι μια πρόκληση να βρεθούμε στον τελικό»

Φίλιππος Καραμπέτσος, τερματοφύλακας Εθνικού Πειραιά:

«Έχω τιμήσει και το σκουφάκι της Χίου. Όντως ο Εθνικός έχει μεγάλη ιστορία, οι ιστορίες όμως δεν κερδίζουν τα παιχνίδια. Παρά τα προβλήματα που έχουμε θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες».

Φάνης Κουντουδιός, προπονητής Εθνικού Πειραιά:

«Είναι ευχάριστο που βρισκόμαστε εδώ και θα συνεχιστεί η κανονικότητα στο νησί μετά τα προβλήματα που είναι σημαντικότερα από το αθλητικό με κομμάτι, αλλά δική μας δουλειά είναι αυτό. Είναι δύσκολα για μας. Έχουμε δώσει τις τελευταίες ημέρες τρία συνεχόμενα παιχνίδια και με δεδομένους τραυματισμούς δυσκολεύει το πράγμα, διότι η ομάδα ΓΣ Περιστερίου είναι δυνατή και σχεδόν ίδια με αυτή που ήταν στην Α1 και με έναν πολύ καλό προπονητή. Το καλό είναι ότι ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις».

Θοδωρής Βλάχος, προπονητής Ολυμπιακού:

«Είχα βρεθεί εδώ στο Χίο πρώτη φορά το 1986 για τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου, με την Εθνική Νέων, ήταν μαζί και ο Κώστας Λούδης. Από τότε έχω έρθει πολλές φορές εδώ για παιχνίδια πρωταθλήματος και τρεις φορές με τον Ολυμπιακό στα F-4 και έχουμε κερδίσει δύο τρόπαια, πάμε για το τρίτο. Είναι ώρα τίτλου για μας, είμαστε φαβορί θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Σεβόμαστε την ιστορία των άλλων ομάδων, αλλά σεβόμαστε και τη δική μας ιστορία. Μπράβο στους διοργανωτές, που παρά τα προβλήματα καταφέρνουν να γίνει αυτή η διοργάνωση. Έχουμε βαρύ πρόγραμμα, γατί η ομάδα έχει και εννέα παίκτες στην Εθνική, αλλά και τα παιχνίδια του τσάμπιονς λιγκ. Αλλά τώρα το μυαλό μας είναι μόνο εδώ, όχι στη Σπαντάου. Να το απολαύσουμε, λοιπόν".

Κώστας Μουρίκης, αρχηγός Ολυμπιακού:

«Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Χίου που έκαναν τα πάντα για να γίνει η διοργάνωση, παρά τα όσα πέρασε. Να συμβάλουμε κι εμείς ώστε να ξεχαστούν πιο εύκολα τα όσα έγιναν. Είμαστε φαβορί, έχουμε την πίεση, αλλά παρότι σεβόμαστε όλες τις ομάδες θα πάμε να πάρουμε το τρόπαιο Όλοι και εγώ ειδικά, ως αρχηγός -κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα- το έχουμε καταλάβει».

Γιώργος Παπαδόπουλος, αρχηγός Απόλλωνα Σμύρνης:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τον σύλλογό μας που συμετέχει στο F-4. Ιστορική στιγμή για την ομάδα. Θα προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση στον δύσκολο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό».

Γιάννης Κατρουζανάκης, προπονητής Απόλλωνα Σμύρνης:

«Μεταφέρω κι εγώ τα συναισθήματά μου για ό,τι βιώσαμε εδώ και παρατηρώ ότι είναι διαφορετικά να τα βλέπεις από μακριά. Εμείς, όμως, ήρθαμε εδώ για να δώσουμε χαρά και εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. Θα έλεγα ότι Η "σταχτοπούτα" είμαστε εμείς γιατί ερχόμαστε για πρώτη φορά σε ένα Final-4 Κυπέλλου. Ελπίζω να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό, να συμβάλουμε ώστε να δει καλό θέαμα τα το κοινό και να αγαπηθεί περισσότερο το άθλημα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής