ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Ηλίας Ξιάρχος

Οικοδομούμε το μέλλον της συγχρονισμένης

  27.05.2012 22:52       1076

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και της πολύ καλής εικόνας που έδειξε στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο αρχηγός της αποστολής, Ηλίας Ξιάρχος, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά σχόλια για το σύνολο της αποστολής, και συγκεκριμένα για την Δέσποινα Σολωμού (φώτο). Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία της ελληνικής ομάδας: «Οικοδομούμε το μέλλον της ελληνικής συγχρονισμένης κολύμβησης που διαγράφεται λαμπρό. Στους αγώνες αυτούς, η Ελλάδα παρουσιάστηκε με τις αθλήτριες με την μικρότερη ηλικία σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, με εξαίρεση την Δέσποινα Σολωμού. Όλα τα άλλα κορίτσια ανήκουν στις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων και μας δίνουν ελπίδες για κάτι πολύ σπουδαίο που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώνουμε εμείς στον Βόλο. Εκεί θέλουμε να διατηρήσουμε τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο, αλλά διατηρούμε και μια κρυφή ελπίδα πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο»

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο της Δέσποινας Σολωμού, και μοίρασε συγχαρητήρια: «Στο Αϊντχόφεν, η Δέσποινα Σολωμού απέδειξε ότι ανήκει στις καλύτερες 8 αθλήτριες του κόσμου. Σπουδαίες εμφανίσεις είχαμε και στο Κόμπο με την τέταρτη θέση και το ομαδικό με την έκτη. Συγχαρητήρια στα κορίτσια, στις προπονήτριές τους και σε αυτούς που βρίσκονται δίπλα τους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος