ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Οικονόμου: «Τίποτα δεν θα πάει χαμένο για τον Κριστιάν»

  21.04.2020 11:14       2114

Ο Άκης Οικονόμου έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της κλασικής κολύμβησης, τόσο σαν αθλητής όσο και σαν προπονητής. Έχει τα τελευταία χρόνια στα χέρια του έναν από τους καλύτερους κολυμβητές σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Κρίστιαν Γκολομέεβ, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το άθλημα στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες ημέρες φιλοξενήσαμε δηλώσεις του αθλητή ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, εγκλωβισμένος και αυτός στην περιπέτεια της πανδημίας που ταλανίζει τον πλανήτη.

Σήμερα φιλοξενούμε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τοποθετήσεις του Άκη Οικονόμου, ο οποίος μιλάει για το πρόγραμμα που είχε στα χέρια του ο Κρίστιαν και το οποίο ήταν εξαιρετικά φιλόδοξο και πολυδάπανο.

«Φέτος μαζί με τον Κρίστιαν είχαμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα πολύ απαιτητικό που περιελάμβανε τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας στην Ελλάδα μέχρι αρχές Δεκεμβρίου και μετά για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αμερική, για καλύτερες προπονητικές συνθήκες, ενώ θα ακολουθούσαν προπονητικά καμπ μέχρι την Ολυμπιάδα σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Παρότι πολύεξοδο και δύσκολο, με την μεγάλη οικονομική υποστήριξη του Εθνικού Πειραιώς, την μεγάλη συνδρομή της ΚΟΕ και των χορηγών του αθλητή, μεγάλων και μικρών, καταφέραμε να το καλύψουμε επαρκώς. Μιλάμε για πάνω από πέντε μήνες μόνιμης κατοικίας εκεί. 
Βεβαίως όλα δεν πάνε χαμένα. Άλλωστε ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

Η Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2021 αποτελεί αναμφίβολα τον κυρίαρχο στόχο του ίδιου και του αθλητή και η μετάθεση των Αγώνων ήταν αναπόφευκτη σύμφωνα με τον προπονητή.

«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 ήταν αναπόφευκτη και το σύνολο των εμπλεκομένων προπονητών και αθλητών την δέχτηκε με ανακούφιση μετά από την έστω και λίγο καθυστερημένη ανακοίνωση της ΔΟΕ. Σίγουρα μας έβγαλε εκτός προπονητικών πλάνων και αγωνιστικών στόχων αφού δεν έχουμε μπροστά μας σταθερά δεδομένα για το πότε θα ξαναμπούμε σε ρυθμό προπονήσεων αλλά περιμένουμε και ευελπιστούμε να πάει καλά η κατάσταση και σύντομα να είμαστε όλοι πάλι στους γνώριμους μας ρυθμούς». 

Ο Άκης Οικονόμου πιστεύει ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το άθλημα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι οι ιθύνοντες πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τον σωματειακό αθλητισμό που αποτελεί το κύτταρο του χώρου.

«Πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε σαν κοινότητα κολυμβητική και σαν κοινωνία να είμαστε ενωμένοι, υπάκουοι στις οδηγίες των ειδικών και αισιόδοξοι απέναντι σε αυτήν την μεγάλη και δύσκολη κατάσταση.
Να μαστε όλοι υγιείς, σωματικά και πνευματικά, και με το τέλος αυτής της κατάστασης θα βρεθούμε με τους αθλητές μας, με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για αθλητικά επιτεύγματα. Τέλος θέλω να πιστεύω οτι οι αθλητικοί φορείς, παράγοντες, υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού, προετοιμάζουν το πλάνο της επόμενης μέρας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γιατί σίγουρα θα το χρειαστεί. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι απαραίτητο συστατικό για την κοινωνία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ