ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΛΙΝΙΑΝΟ

Οκτώ μετάλλια για την ελληνική ομάδα

  02.08.2014 22:30       1127

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ανδική ομάδα στα 4x100 σκυταλοδομία

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο 25ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στο Λινιάνο της Ιταλίας από τις 29 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε σήμερα. Δύο ακόμη μετάλλια πανηγύρισαν οι αθλητές μας, με συνολική συγκομιδή 8, από τα οποία τα δύο ήταν χρυσά, τα δύο ασημένια και τα τέσσερα χάλκινα.

 Χάλκινο μετάλλιο και για την Σοφία Κτενά στα 50μ επιφάνεια

Στη σημερινή τελευταία μέρα, την τρίτη θέση κατέκτησε η Σοφία Κτενά στα 50 μέτρα επιφάνεια με χρόνο 18.48 με ταυτόχρονη άφιξη με την Ελιζαμπέτα Αντριένκο από την Ρωσία.
Στην πρώτη θέση ήταν η Ρωσίδα Άννα Μπερ με χρόνο 17.98 ενώ δεύτερη ήταν η Εσθονή Μπελομεστίνοβα με χρόνο 18.21.
Η αντίστοιχη ομάδα των ανδρών στα 4x100 σκυταλοδομία με Κόκκινο, Καρετζόπουλο, Τσουρουνάκη και Χριστοφορίδη, με χρόνο 2:24.17 πήραν το χάλκινο μετάλλιο.
Στην πρώτη θέση ήταν οι Ρώσοι με χρόνο 2:18.08 και στην δεύτερη θέση οι Ιταλοί με χρόνο 2:19.69. Στα 200μ επιφάνεια ο Αντώνης Τσουρουνάκης ήταν 5ος με χρόνο 1:22:44.
 
 Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές:
Η Σμαράγδα Σκαλίδου στα 50 μέτρα διπλά πέδιλα με χρόνο 23.44 ήταν 9η
Ο Γιάννης Δαμακούδης στα 200 μέτρα διπλά πέδιλα με χρόνο 1:44.00 πήρε την 11η θέση.
 
Να θυμίσουμε ότι στις 4 και 5 του μήνα διεξάγεται η 1η διεθνής Πανεπιστημιάδα. Η Ελλάδα συμμετέχει με τους Λουκά Καρετζόπουλο (50 άπνοια, 100 επιφάνεια) και Σοφιά Κτενά (50 άπνοια, 100 επιφάνεια)
 
Η Σοφία Κτενά μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε: «Μετά το χρυσό που κατέκτησα προχθές, ήταν αρκετά δύσκολο και απαιτητικό να συγκεντρωθώ ξανά στον επόμενο στόχο και να βρεθώ σε αγωνιστική ετοιμότητα. Τα 50μ. επιφάνεια είναι το αγώνισμα που έχω δουλέψει λιγότερο στην προπόνηση μου. Η θετική ψυχολογία σε συνδυασμό με την καλή φυσική κατάσταση στην οποία είμαι σε αυτή τη διοργάνωση, μου επέτρεψαν να σταθώ σε υψηλό επίπεδο και να κατακτήσω και αυτό το μετάλλιο. Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ όλους όσους ήταν στο πλευρό μου».
 
Ο Θωμάς Κόκκινος επισήμανε: «Ήταν μια ομαδική προσπάθεια στην οποία όλοι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και παρόλο που το μετάλλιο φαινόταν δύσκολο να το κατακτήσουμε, τελικά δείξαμε ψυχή και τα καταφέραμε»
 
Ο Χρήστος Χριστοφορίδης σημείωσε: «Φέτος αποδείξαμε ότι, όταν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και πιστεύουμε ο ένας στον άλλο, αλλά και στον καλύτερο μας εαυτό, τότε μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα είναι τιμή μου που ήμουν μέρος της φετινής σκυτάλης».
 
 
Ο Αντώνης Τσουρουνάκης υπογράμμισε: «Παρά την κούραση της τελευταίας μέρας και της κούρσας λίγο πριν τη σκυτάλη τα αποθέματα ψυχικής δύναμης σε συνεργασία με το δέσιμο που έχουμε με τα παιδιά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα! Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοση μου, καθώς δεν είμαι συνηθισμένος να τρέχω πρώτος και ο χρόνος ήταν πολύ καλός για μένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου και στους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθεια μου φέτος»

 
Ο Λουκάς Καρετζόπουλος πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι αγώνες δεν μπορούσαν να κλείσουν με καλύτερο τρόπο. Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και δικαιωθήκαμε με αυτό το τρίτο μετάλλιο στη σκυτάλη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθειά μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος