ΤΕΧΝΙΚΗ / «ΘΕΤΙΣ ΚΑΠ»

Όλα έτοιμα στο Καρπενήσι για τη μεγάλη γιορτή

  17.07.2015 12:52       1368

Mετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας τον περασμένο Μάϊο, το Καρπενήσι βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των απανταχού φίλων του Υγρού Στίβου και της υδατοσφαίρισης.

Η πανέμορφη πόλη, πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας φιλοξενεί από σήμερα το πολύ σημαντικό διεθνές τουρνουά «Θέτις Καπ», με τη συμμετοχή των γυναικείων ομάδων υδατοσφαίρισης της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ιταλίας, στην πρόβα «τζενεράλε» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πριν την αναχώρηση της για το Καζάν της Ρωσίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Παράλληλα με την ΚΟΕ, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, σημαντικό μερίδιο ως συνδιοργανωτές  έχουν ξανά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Καρπενησίου και ο Κολυμβητικός Όμιλος Καρπενησίου.

Από πλευράς ΚΟΕ, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός που βρίσκεται στην Ευρυτανική πόλη, ευχαρίστησε τον Πειρφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης, αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου και του ΚΟ Καρπενησίου, που εργάζονται σκληρά για το «Θέτις Καπ»: «Βρισκόμαστε στο Καρπενήσι για να παρακολουθήσουμε μια πραγματική γιορτή, ένα διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης, με πολύ σημαντικές ομάδες.  Θέλουμε, ως ΚΟΕ να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς, τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, το Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο κ. Λάππα, τον κ. Κώστα Νικόπουλο, πρόεδρο του ΚΟΚ και όλους όσους δουλεύουν για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικό που το Καρπενήσι αναλαμβάνει μία ακόμη πολύ σημαντική διεθνή υψηλού επιπέδου διοργάνωση, η οποία θα ωφελήσει την περιοχή ποικιλοτρόπως, με έμφαση και στον τουρισμό, αλλά θα ενισχύσει και το αθλητικό προφίλ της, μετά και τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο-κόσμημα της περιοχής. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τη φιλοξενία που μας παρέχουν εδώ, σε όλες τις αποστολές και στους ανθρώπους από την ΚΟΕ, καθώς είναι άψογη. Θέλουμε ο κόσμος να χαρεί το τουρνουά και να γεμίσει το κολυμβητήριο και τις τρεις ημέρες, σε όλα τα παιχνίδια».

Ανάλογο κάλεσμα στον κόσμο απευθύνει και ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Κλεομένης Λάππας, ο οποίος  σημείωσε: «Ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον ΚΟ Καρπενησίου και σαφώς την ΚΟΕ που συνεργάζονται άψογα με εμάς για την τέλεση μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης στην πόλη μας. Ο Δήμος Καρπενησίου κατανοεί τη βαρύτητα τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων και δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επιτυχή διεξαγωγή τους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι αγώνες θα γίνουν υπό άριστες συνθήκες, δίνοντας έτσι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι η Ελλαδα μπορεί να προσφέρει, όπως σε άλλους τομείς , έτσι και στον αθλητισμό σπουδαία πράγματα. Το τουρνουά είναι διεθνούς εμβέλειας και είμαστε ευτυχείς να φιλοξενούμε τις εθνικές ομάδες τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Κίνας».

Αμέριστη είναι η στήριξη στη διοργάνωση, από τον πρόεδρο του ΚΟΚ, κ. Κώστα Νικόπουλο, ο οποίος εδώ και μέρες ρυθμίζει κάθε λεπτομέρεια για να είναι άκρως επιτυχημένη. Ο κ. Νικόπουλος με κάθε μέσο φροντίζει για την προβολή του «Θέτις Καπ», ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα απευθύνει, μέσω και των τοπικών μέσων, κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό του Καρπενησίου να γεμίσει το κολυμβητήριο-στολίδι της πόλης και να στηρίξει την Εθνική μας ομάδα.

Η Εθνική μας ομάδα, που χθες πραγματοποίησε την τελευταία κοινή προπόνηση με την Εθνική ομάδα της Κίνας είναι πανέτοιμη για το σπουδαίο τουρνουά. Ο Γιώργος Μορφέσης μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας, στο τελευταίο κρίσιμο τεστ πριν από το Παγκόσμιο του Καζάν:

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της προετοιμασίας μας, πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το «Θέτις Καπ» είναι ένα τουρνουά υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να βγάλουμε τα τελικά μας συμπεράσματα, να δούμε ποια είναι η κατάσταση μας πριν την αναχώρησή μας για τη Ρωσία. Είναι το δεύτερο για εμάς τουρνουά, μετά από αυτό της Ουτρέχτης, και όντας έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης, δουλεύουμε πράγματα στο τεχνικό κομμάτι. Παρά τις δυσκολίες με τις συνεχείς εναλλαγές κολυμβητηρίων και τις άσχημες οικονομικές συνθήκες, είχαμε το πλεονέκτημα της συμμετοχής όλων των αθλητριών στο απαιτητικό πρόγραμμα των προπονήσεων, χωρίς τραυματισμούς.

Στο «Θέτις Καπ» παίρνουν μέρος, εκτός από εμάς, τρεις ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ρωσία, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορές στο γυναίκειο πόλο είναι πολύ μικρές, ανάμεσα στις ομάδες. Είναι τρεις διαφορετικές σχολές, η Κίνα, η Ιταλία και η Ρωσία και εμείς καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά.Αυτό που θέλω να δω είναι το δέσιμο, η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και η συγκέντρωση στην επίθεση. Παραδοσιακά από την άμυνα ξεκινά όλο το παιχνίδι μας και σε αυτήν στηρίζεται και είναι κάτι στο οποίο δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις προπονήσεις. Είναι σημαντικό να έχουμε καλές αντιδράσεις τόσο στον παραπάνω, όσο και στον λιγότερο.

Όσον αφορά το Καζάν, πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην οκτάδα.  Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να βγούμε τρίτοι, καθώς μετά το χιαστί θα είναι δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε όμως, βάσει των παιχνιδιών και των δυνατοτήτων μας να κυνηγήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με Αυστραλία, Ολλανδία και Νότια Αφρική».

Η αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Αντιγόνη Ρουμπέση τόνισε από την πλευρά της: « Είναι το δεύτερο και τελευταίο τεστ για εμάς, πριν το Καζάν. Δουλεύουμε την τακτική, δίνουμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι, καθώς είμαστε έτοιμοι, από πλευράς φυσικής κατάστασης. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Καρπενήσι και είμαστε οικοδεσπότες ενός δυνατού τουρνουά, του «Θέτις Καπ». Εμείς έχουμε στο μυαλό μας τι πρέπει να κάνουμε, ώστε στο Καζάν, να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Εδώ, θα βγουν συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, για το τι πρέπει να δουλέψουμε τις μέρες που απομένουν, ενώ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα δώσουμε δυνατά παιχνίδια με τρεις πολύ καλές ομάδες, τη Ρωσία, την Ιταλία και την Κίνα. Κάθε μέρα είμαστε και πιο έτοιμοι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκεί χωρίς μεγάλα λόγια πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με πρώτο στόχο την οκτάδα».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει στις 19:00, ενώ για τις 18:00 είναι προγραμματισμένη η τεχνική σύσκεψη της διοργάνωσης:

Το σημερινό πρόγραμμα :

19:00 Ρωσία- Κίνα

20:30 ΕΛΛΑΔΑ- Ιταλία

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ ΝβΧ