ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ολοκληρώνεται η άφιξη των αποστολών, αύριο η Τελετή έναρξης

  25.06.2014 15:10       1654

ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας ομάδα λίγο μετά την πρωινή της προπόνηση σήμερα (25/6) στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Χανίων

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στα Χανιά για την πρεμιέρα του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων στην Τεχνική κολύμβηση, που φιλοξενεί φέτος η χώρα μας και στο οποίο μετέχουν 25 χώρες.

Οι αποστολές καταφτάνουν όλες στα Χανιά απόψε (25/6) με την Κολομβία να είναι η πρώτη χώρα που πάτησε στην Κρήτη στις 20 Ιουνίου.

Για αύριο (26/6) έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεις, παραμονή έναρξης των αγώνων.

Το πρωί (09.00) συνεδριάζουν το «Μπιρό» (Εκτελεστική Επιτροπή) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS), αλλά και η Τεχνική Επιτροπή της Τεχνικής κολύμβησης, στις 16.00 έχουμε την Τεχνική σύσκεψη των αγώνων και στις 17.00 – στον ΝΟ Χανίων – την Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών.

Το παρών αναμένεται να δώσουν η Πρόεδρος της CMAS  Άννα Αρζάνοβα, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης, ο Ταμίας της ΚΟΕ, Μέλος του «Μπιρό» της CMAS και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της Ηλίας Ξιάρχος, ο Πρόεδρος  του ΕΑΚ Χανίων Νίκος Χαζιράκης  και η Πρόεδρος του ΝΟΧ Χαρούλα Μυλωνάκη.

Αργότερα (19.00) στο παλιό (Ενετικό) Λιμάνι της πόλης θα γίνει η Τελετή Έναρξης του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Τεχνικής κολύμβησης.

Το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιουνίου έχουμε τα αγωνίσματα πισίνας, ενώ στις 30 Ιουνίου τα αγωνίσματα του OPEN WATER που θα γίνουν στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Η Εθνική μας ομάδα

Η Εθνική μας ομάδα, βρίσκεται από χτες στα Χανιά και προετοιμάζεται για την πρεμιέρα των αγώνων την Παρασκευή, υπό την τεχνική επίβλεψη των ομοσπονδιακών τεχνικών Αλέξανδρου Ξιάρχου, Γιάννη Καλαϊτζογλίδη και Γιώργου Σαλταμανίκα.

Οι «18» της Ελλάδας: Σταύρος Κουρλάκης, Λυκούργος Κατσιάρας, Βαγγέλης-Παναγιώτης Σταυρίδης, Γιάννης Δαμακούδης, Κωνσταντίνος Γλουτίδης, Λεωνίδας Γιασεμής, Πέτρος Τριπολίτης, Βασίλης Σαλεβουράκης, Αλέξανδρος Πιταροκοίλης, Αλεξάνδρα Νησιώτη, Βασιλεία Αγαπητού, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Βασιλεία Τσιγκόια, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Σμαράγδα Σκαλίδου, Ροζάννα Λαμπαρδάκη, Άννα Λύκου και Δέσποινα Μακρία.

Ηλίας Ξιάρχος: «Πρόκληση για όλους μας η επιτυχία της διοργάνωσης"

Γενικός Συντονιστής της όλης προσπάθειας που γίνεται στα Χανιά, ο Ηλίας Ξιάρχος, Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της.

«Η πρόκληση είναι σημαντική, με βάση το εύρος και την σπουδαιότητα της διοργάνωσης. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα και  το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων να στεφθεί με επιτυχία.

Για τα Χανιά, την Ελλάδα και την ΚΟΕ, το γεγονός της φιλοξενίας μιας τόσο μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, είναι σημαντικό γεγονός. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σπουδαίους αγώνες», τονίζει χαρακτηριστικά.

ΧΑΝΙΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ