ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΑΘΗΝΑ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των Χειμερινών Αγώνων στο ΟΑΚΑ

  08.02.2020 20:54       1302

Η δεύτερη ημέρα στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης στη Νότια Ελλάδα, στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων ολοκληρώθηκε το Σάββατο (8/9), στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με ορισμένες σημαντικές επιδόσεις.

Στα 200μ ελεύθερο Εφήβων, ο Κωνσταντίνος Στάμου του ΑΚΣ Ντερή πήρε το χρυσό μετάλλιο, με επίδοση 1:52.00, ενώ στα 100μ ελεύθερο Παίδων, ο Μάριος-Παναγιώτης Χρυσομάλλης του ΝΟ Καλαμάτας, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 52.46.

Ο Χαράλαμπος Δρόσος του Ολυμπιακού, στα 50μ πρόσθιο παίδων κατέλαβε την πρώτη θέση με 29.61, ενώ ο Αλέξανδρος Κάχρης του ΝΟ Χανίων, με επίδοση 8:17.48, τερμάτισε πρώτος στα 800μ ελεύθερο Εφήβων.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Κραουνάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας: "Οι αγώνες έχουν επηρεαστεί λίγο από τις πολλές ιώσεις και υπάρχουν ελλείψεις αθλητών. Αυτή τη βδομάδα δεν έχουμε δει τόσο αξιόλογες επιδόσεις, καθώς πολλοί κολυμβητές φορμαρίζονται για την ΟΠΕΝ κατηγορία, ώστε να πιάσουν τα όρια που θέλουν. Η βάση της Ελληνικής κολύμβησης δείχνει σε πολύ καλό δρόμο, αν αναλογιστούμε τον αριθμό των συμμετοχών και τις επιδόσεις των αθλητών για την εποχή. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αγωνιστικοί χώροι και τα κολυμβητήρια, ώστε να μην τραυματίζονται οι αθλητές, αλλά και να προπονούνται κανονικά. Πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλα όρια για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το θέμα δεν είναι απλά να πετύχουν οι αθλητές τα όρια, αλλά και να έχουμε καλή παρουσία εκεί. Η συμμετοχή έστω και σε έναν τελικό στην Ολυμπιάδα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα και ένα μετάλλιο θα είναι κάτι εξωπραγματικό....".

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος, δήλωσε με τη σειρά του τα εξής: "Οι αγώνες είναι μία προπαρασκευή για του Χειμερινούς Αγώνες της ΟΠΕΝ κατηγορίας της επόμενης βδομάδας. Δεν έχουν επιτευχθεί όρια για τα μεγάλα Διεθνή πρωταθλήματα, όμως υπάρχουν πολύ καλοί αθλητές και πιστεύω ότι στην ΟΠΕΝ κατηγορία θα είναι πιο ξεκούραστοι, ώστε να πετύχουν τα όρια που θέλουν με τις επιδόσεις τους. Βλέπω, επίσης, πολλούς αθλητές που μπορούν να πιάσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ιδίως οι κολυμβητές που βρίσκονται στη Νίκαια της Γαλλίας και θεωρώ ότι μπορούν να πάνε στην Ολυμπιάδα μέχρι και 11 άτομα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, τα όρια είναι ανοικτά έως τον Ιούνιο. Θεωρώ ότι η Ελληνική Κολύμβηση είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι ο Γκολομέεβ που έχει πολλές πιθανότητες, ο Παπαστάμος αν επαναλάβει την περσινή εκπληκτική χρονιά, ενώ ο Βαζαίος που δήλωσε ότι του άνοιξε η όρεξη μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην 25αρα πισίνα και ο Χρήστου που και αυτός έχει ελπίδες, πιστεύω ότι θα τα πάνε πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι να μπουν οι αθλητές στους τελικούς και μετά όλα μπορούν να συμβούν. Όσο για τους Χειμερινούς Αγώνες, φαίνεται ότι οι ομάδες, που είναι το κύτταρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, δουλεύουν σωστά, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στα κολυμβητήρια. Πολύ καλή δουλειά γίνεται και στην Ανοικτή Θάλασσα, με το επίπεδο να ανεβαίνει και θεωρώ ότι ο Κυνηγάκης έχει πολλές δυνατότητες να μείνει στο προσκήνιο, μετά την απόσυρση του σπουδαίου Σπύρου Γιαννιώτη".

Ο νικητής στα 800μ ελεύθερο, Αλέξανδρος Κάχρης, δήλωσε: "Βασικός μου στόχος είναι η ΟΠΕΝ κατηγορία την άλλη βδομάδα. Θέλω να τα πάω και εκεί καλά και να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων του Αμπερντίν, όπου στοχεύω στην πεντάδα στα 400μ ελεύθερο".

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.