ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ακολουθούν οι ψηφοφορίες για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

  28.03.2021 15:12       1645

Με τις ψηφοφορίες για τα επί μέρους θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, που θα αρχίσουν στις 17.00 και θα ολοκληρωθούν στις 18.00 μέσω της Ψηφιακής Κάλπης του συστήματος ΖΕΥΣ, ολοκληρώνεται η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/3) με την διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom, για τα 202 έχοντα δικαίωμα ψήφου Σωματεία της Ομοσπονδίας.

Με βάση τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Για την επικύρωση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης του περασμένου Μαρτίου (2020), ψήφισαν 150 εκπρόσωποι και κατεγράφησαν, 145 ΝΑΙ, 2 ΟΧΙ και 3 ΛΕΥΚΑ.

  2. Ενστάσεις, επί του Πίνακα των εγκεκριμένων ως έχοντα δικαίωμα Ψήφου, από τη ΓΓΑ, 202 Σωματείων, δεν υπήρξε καμμία

  3. Πρόεδρος και Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης, εκλέχθηκαν Ομόφωνα οι Ανδρέας Ζώτος και Γιώργος Καπόγλου αντίστοιχα. Είχε αποσυρθεί η κατατεθείσα υποψηφιότητα του Χρόνη Ακριτίδη για Πρόεδρος της ΓΣ

  4. Ακολούθησε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, καθώς και ο Ισολογισμός περιόδου 1-1-2020 έως 31-12-2020 και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την ίδια περίοδο. Σχετικές ψηφοφορίες, για την έγκριση τους ή μη, θα ακολουθήσουν όπως ήδη αναφέρθηκε, στο διάστημα από 17.00 έως 18.00 σήμερα (28/3).

Μιλώντας επί του Διοικητικού Απολογισμού, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Διοίκησης του, επιχειρώντας μάλιστα και συνολική αποτίμηση του τεράστιου έργου στα χρόνια που ηγήθηκε της Ομοσπονδίας, τονίζοντας με έμφαση πως παραδίδεται μια Ομοσπονδία πρώτη, σε επιτυχίες, διακρίσεις, διαχείριση και καταξίωση, όπως άλλωστε καταγράφεται με σαφήνεια και στο πρόγραμμα της ΓΓΑ, “Χίλων”.

Μίλησε από καρδιάς και έντονα φορτισμένος συγκινησιακά, για την όλη διαδρομή του και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο των Αθλημάτων μας για την απόλοχερη στήριξη, βοήθεια, συμμετοχή και συνεργασία που υπήρχε, που, όπως τόνισε “έκανε την μαούνα του 1984, ένα σύγχρονο υπερωκεάνιο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και επίσης συναισθηματικά φορτισμένες ήταν και οι παρεμβάσεις του Α' Αντιπροέδρου Γιώργου Κατσαρού και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Σαρακατσάνη, ενώ επί του Οικονομικού απολογισμού μίλησε ο Ταμίας του Δ.Σ, Ηλίας Ξιάρχος, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε πως η Ομοσπονδία με τη λελογισμένη και συνετή διαχείριση της, μέσα από μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν και λόγω της πανδημίας, παραδίδει ...προίκα στην επόμενη Διοίκηση.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις εκπροσώπων των Σωματείων, ενώ τις δικές τους τοποθετήσεις έκαναν οι Υποψήφιοι πρόεδροι, Σπύρος Γιαννιώτης και Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν αύριο (29/3), στο διάστημα των ωρών 10.00 - 18.00, μέσω του ΖΕΥΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ