ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Aquatic Hub, στην Ελαφόνησο

  08.09.2023 12:14       1906

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ελαφόνησο το 1ο Aquatic Hub που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Sport 2022-2024 του Άξονα “Συμπράξεις Συνεργασίας”.

Στο διακρατικό συνεργατικό σχήμα συμμετέχουν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ)  και η εταιρεία ψηφιακής εκπαίδευσης Quality & Reliability LTD από την Κύπρο.

Ο στόχος του έργου είναι να προσφέρει ένα σύνολο δραστηριοτήτων που αφορούν την κολύμβηση, το water polo, την καλλιτεχνική κολύμβηση και την ασφάλεια στο νερό, ειδικά για παιδιά και εφήβους που κατοικούν στην Ελαφόνησο και δεν έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες στο νερό.

Οι προπονήσεις, πραγματοποιήθηκαν στην παραλία Κοντογόνι και έγιναν υπό την επίβλεψη της Ολυμπιονίκου της Υδατοσφαίρισης Γεωργίας Ελληνάκη και του Ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης Αλέξανδρου Νικολόπουλου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας που παρακολούθησε από κοντά την έναρξη του προγράμματος, τονίζει για την σπουδαιότητα του: «Ήταν μεγάλη χαρά που παρέστην ως εκπρόσωπος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην έναρξη του πρώτου προγράμματος Aquatic Hub σε «απομακρυσμένες περιοχές» στην Ελαφόνησο Λακωνίας.

Το πρόγραμμα διήρκεσε δυο βδομάδες και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus και Sport 2022-24.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 100 παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε οργανωμένη άθληση στο νερό. Η ΚΟΕ, μέσω των συνεργατών – εκπαιδευτών της, θα βοήθησε τα παιδιά αυτά της Ελαφονήσου να εξοικειωθούν με το νερό και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση και την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Εκ μέρους της ΚΟΕ, επιθυμώ να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο Ελαφονήσου κα Έφη Λιάρου, την Αντιδήμαρχο κα Μέντη, καθώς και τις εταιρείες Arena και Compact Water Polo Goals για την πολύτιμη βοήθεια στην οργάνωση της δράσης.

Είμαστε βέβαιοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη νέα γενιά των κατοίκων της Ελαφονήσου και θα αποτελέσει τη βάση τόσο για νέες παρόμοιες δράσεις όσο και νέες πρωτοβουλίες που θα εξαγγείλει η ΚΟΕ στο άμεσο μέλλον».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Ελαφονήσου, υπογράμμισε:

"Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την υλοποίηση του έργου AQUATIC HUBS στο νησί μας. Το έργο αυτό πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus Sport.

Υπεύθυνη υλοποίησης του έργου είναι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία ψηφιακής εκπαίδευσης Quality & Reliability LTD από την Κύπρο.

Αυτό το έργο έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά που κατοικούν στο νησί μία σειρά προπονήσεων στην κολύμβηση, υδατοσφαίριση και καλλιτεχνική κολύμβηση. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μας θα ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στο νερό, θα μάθουν έννοιες όπως ομαδικότητα, συνεργασία, αγωνιστικότητα και θα διασκεδάσουν.   

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ελαφονήσου, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη σχέση των νέων μας με τη θάλασσα”

Υπεύθυνοι υλοποίησης του έργου είναι οι:  Στέφανος Αυγουλέας (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ), Γιώργος Χριστοφοράτος (Διευθυντής ΚΟΕ), Δρ. Δανάη Βαρβέρη, Δρ. Αλέξανδρος Νικολόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ