ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ομιλία του Δημήτρη Διαθεσόπουλου στη Μόσχα

  01.11.2012 12:00       1369

Μεστή, ουσιαστική και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου, στο 2ο Συνέδριο Αθλημάτων της FINA, που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

Παρουσία εκπροσώπων και τεχνικών από τις εθνικές ομοσπονδίες – μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκπροσώπων της και μελών της ΔΟΕ, o Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα με την ιδιότητα του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της FINA, ανέπτυξε την εισήγηση του με θέμα «Υψηλός Αθλητισμός και η οργανωτική δομή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας».

«Ήταν μια ομιλία, στην οποία εκφράσαμε σαν Εθνική Ομοσπονδία, την προσπάθεια που καταβάλλουμε στον υψηλό αθλητισμό. Με τίμησε η FINA και στο πρόσωπό μου αναγνώρισε την εμπειρία τόσων χρόνων και τις προσπάθειες μιας Ομοσπονδίας που έχει μεγάλες επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Πήραμε συγχαρητήρια από όλους για την παρουσίασή μας αυτή», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο κ. Διαθεσόπουλος και συνέχισε:

«Εκείνο, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι το γεγονός ότι στην εισαγωγή της ομιλίας μου, αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Για τον κυκεώνα μέσα στον οποίο ζούμε και μοχθούμε για το καλό και την πρόοδο των αθλημάτων της πισίνας, αλλά και για τις πρωτόγνωρες επιτυχίες που έχουμε σημειώσει μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Την ώρα, λοιπόν, που όλοι θεωρούν την Ελλάδα εξαφανισμένη σε Παγκόσμιο επίπεδο, εμείς δίνουμε βροντερό παρών και αυτό ήταν που θέλησα να εκφράσω στην εισαγωγή μου, μια εισαγωγή η οποία είμαι σίγουρος ότι έκανε αίσθηση στο ακροατήριο».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ επιστρέφει από τη Μόσχα αύριο (2/11).

Στη ΦΩΤΟ ο Πρόεδρος της ΚΟΕ στο βήμα του Συνεδρίου της FINA

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ