ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Σπύρος Γιαννιώτης

«Όμορφο να βραβεύεσαι για τα κατορθώματά σου»

  19.12.2012 18:20       1042

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ και όχι άδικα, βάσει των κατορθωμάτων του. Μεγαλύτερο εξ’ αυτών, η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στα 10χλμ. Ανοιχτής θαλάσσης, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο λόγος για τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον ελληνικής καταγωγής, γεννημένο στο Λίβερπουλ, 32χρονο κολυμβητή, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ερωτήθηκε για το πώς αισθάνεται μετά την βράβευσή του από την ΕΟΕ, ως Ολυμπιονίκης στους θερινούς αγώνες του Λονδίνου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους ανθρώπους που τον βοήθησαν, ώστε να φτάσει στην επιτυχία αυτή, όπως επίσης και στο πόσο δύσκολο πιστεύει πως είναι, να κατακτάς την 4η θέση σε μία διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Είναι πάντα πολύ όμορφο να βραβεύεσαι για τα κατορθώματά σου. Αυτό είναι κάτι που δείχνει πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χώρο του αθλητισμού, αναγνωρίζουν τις προσπάθειές σου να φτάσεις ψηλά και είναι ένα γεγονός που σου αφήνει μια γλυκιά γεύση μπορώ να πω. Έτσι κλείνει μια επίπονη και δύσκολη χρονιά για μένα, με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω για την στήριξη και τη βοήθεια που μου παρείχαν όλη τη χρονιά που πέρασε, αλλά και γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο χώρο, τον προπονητή μου, την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου, καθώς επίσης και τη ΜΕΤΚΑ, μέλος του ομίλου Μυτιληναίος».

«Το να κατακτήσω την 4η θέση στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο, βάσει και της δύσκολης προετοιμασίας που είχα, αλλά όταν ήρθε αυτή η διάκριση ένιωσα μεγάλη πικρία, καθώς προσδοκούσα σε μία υψηλότερη θέση και σε κάποιο μετάλλιο και οριακά αυτό δεν ήρθε. Όμως εντάξει, και η τέταρτη θέση είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό αθλητισμό και την αβεβαιότητα που υπάρχει στο παρόν και το μέλλον των Ελλήνων αθλητών. Οι επιτυχίες και οι προσπάθειές μας, όμως, δείχνουν πως με θέληση και δίψα για διάκριση, μπορούμε και αντιστεκόμαστε σ’ όλα όσα ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία μας γενικότερα», δήλωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης και έκλεισε, αναφερόμενος στον επόμενο μεγάλο στόχο του:

«Τέλη Ιουλίου του 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης στη Βαρκελώνη, θέλω να κυνηγήσω σ’ όλες τις κατηγορίες που θα αγωνιστώ, όσο το δυνατόν υψηλότερες θέσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος