ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ROAD TO TOKYO/ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ /

«Όνειρο το Ολυμπιακό μετάλλιο»

  11.07.2021 13:18       372

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής και παγκόσμιας υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια. Έχοντας κατακτήσει μετάλλια σαν Νέος και Άνδρας με τα Εθνικά συγκροτήματα σε παγκόσμια πρωταθλήματα, του λείπει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και το θέτει σαν όνειρο και προτεραιότητα ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για την συμμετοχή στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες (ήταν παρών το 2016 στο Ρίο) της καριέρας του.

Μιλώντας στο Γραφείο Τύπου για την παρουσία του στους αγώνες του Τόκιο, ο αθλητής με τις 183 συμμετοχές και τα 284 γκολ στην Εθνική, υποστηρίζει:

«Είναι τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Στόχος της Εθνικής μας ομάδας είναι το πολυπόθητο μετάλλιο που λείπει από αυτή την συλλογή της. Φυσικά αυτό είναι και το δικό μου όνειρο. Ο προημιτελικός είναι το μεγάλο παιχνίδι κάθε μεγάλης διοργάνωσης και φυσικά το «στοίχημα» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς. Απέναντι μας θα έχουμε μια ομάδα που θα έχει τους ίδιους στόχους με μας. Ο ρόλος μας θα είναι δύσκολος, το γνωρίζουμε εξαρχής, γιαυτο οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Εάν κερδηθεί αυτός ο αγώνας τα μετάλλια θα είναι πιο ορατά για όλους μας».

Το αγωνιστικό προφίλ του Άγγελου με τα Εθνικά συγκροτήματα είναι:

Συμμετοχές: 183, Γκολ: 284
Διακρίσεις: 3ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015, 2ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών 2009, 3ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών 2011, 2ος Μεσογειακοί Αγώνες 2018, 3ος Μεσογειακοί Αγώνες 2013.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ