ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Ορατός πλέον ο κίνδυνος αποκλεισμού από το F-8 για τον Ολυμπιακό, ηττήθηκε 10-8 από τη Φερεντσβάρος (pics)

  09.04.2022 20:33       703

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 10-8 από την Φερεντσβάρος στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, το απόγευμα του Σαββάτου (9/4), δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του Α' Ομίλου (12η αγωνιστική) και πλέον η πρόκριση στο Final 8 του Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο κίνδυνος αποκλεισμού από την τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι πλέον ορατός, καθώς οι ερυθρόλευκοι είναι στην 5η θέση, μένοντας πίσω από τη Φερεντσβάρος που είναι στην 4η προνομιούχο θέση (οι Ούγγροι έχουν 22 β. και ο Ολυμπιακός 19, ενώ η 3η Μπαρτσελονέτα έχει 23).

Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν την κακή εικόνα τους στον παίκτη παραπάνω και δεν βρήκαν λύσεις στην άμυνα των Ούγγρων. Οι παίκτες του Βλάχου ολοκλήρωσαν το ματς με 6/16 στον παραπάνω, ενώ η Φερεντσβάρος είχε 7/11.

Οι άμυνες κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως στην πρώτη περίοδο αμφότερες σκόραραν μόνο στον παίκτη παραπάνω. Οι Ούγγροι πήραν και προβάδισμα τριών γκολ, 6-9 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός κράτησε χωρίς γκολ την Φερεντσβάρος στην αρχή του τέταρτου οκτάλεπτου, όμως και ο ίδιος έμεινε χωρίς τέρμα για σχεδόν δέκα λεπτά. Ο Κολόμβος με τον Φιλίποβιτς κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ τη διαφορά, όμως ο Βάμος διαμόρφωσε το τελικό 10-8 υπέρ των Μαγυάρων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 8-10

Οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 2-5, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ζάκονι, Γκαμπόρ, Μόλναρ 2, Μερκούλοβ, Βάμος 1, Ούμποβιτς 1, Φέκετε, Βικβάρι 3, Νέμεθ 1, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ.

Ο Ολυμπιακός (5ος, 19β.) έχει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές τη Νόβι Μπέογκραντ εντός και τη Ντιναμό Τιφλίδας εκτός. Η Φερεντσβάρος (4η 22 β.) έχει τη Ραντνίτσκι εντός και την πρωτοπόρο Μπρέσια επίσης εντός (αλλά ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ολυμπιακό). Η Μπαρτσελονέτα (3η 23 β.) έχει τη Μπρέσια εντός και τη Γιάντραν Σπλιτ εκτός.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής