ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ορέστης Σαλάχας: «Μαγική η συνύπαρξη τριών Ελλήνων προπονητών στην Εθνική Κίνας»

  21.04.2023 16:37       551

Από τις αρχές του 2022, ο πάγκος της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών της Κίνας είναι γαλανόλευκος: ο Χάρης Παυλίδης είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός και οι Κωστής Χατζηδάκης και Ορέστης Σαλάχας οι άμεσοι συνεργάτες του: «Μια συνύπαρξη μαγική», τονίζει ο κ.Σαλάχας και εξηγεί: «Είναι κάτι πολύ ωραίο, αν δεν είχε ο ένας τον άλλο θα αντιμετωπίζαμε πρόβλημα καθώς η ώρα δεν περνάει με τίποτα. Η μέρα περνάει δύσκολα και ο ένας βοηθάει τον άλλο για να περάσει ο καιρός και να επιστρέψουμε στην Ελλάδα».

Για τη γενικότερη παρουσία της Κίνας στο τριήμερο των αγώνων στην Αθήνα, τονίζει: «Η ομάδα είχε τα καλά και τα κακά της διαστήματα. Ήμασταν καλοί στο επιθετικό σκέλος σε αντίθεση με το αμυντικό. Γενικότερα όμως η διοργάνωση ήταν πολύ καλή για εμάς, βλέπουμε τα λάθη μας, να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Από την ομάδα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αποχώρησαν 10 παίκτριες ενώ τρεις ενσωματώθηκαν πριν δυο μήνες. Είναι πολύ πίσω ακόμα, από το Τόκιο είχαν να κάνουν προπόνηση. Όταν είναι έτοιμες θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ».

Πολυτιμότερη παίκτρια της συνάντησης απέναντι στην Αυστραλία, αναδείχτηκε η Άμι Ριντζ που δήλωσε: «Θέλαμε στο τελευταίο μας παιχνίδι να κάνουμε μια εμφάνιση ώστε να δείξουμε τις δυνατότητες μας ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Όσο παίζουμε η μία για την άλλη θα πάμε καλύτερα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος