ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οριακό παιχνίδι με την Ιταλία, ανήμερα της ιστορικής πρόκρισης στον τελικό της Σαγκάης

  26.07.2013 18:33       772

ΦΩΤΟ: Τα πανηγύρια στη Σαγκάη, πριν δύο χρόνια, οδηγός για την Εθνική μας αύριο

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ-  ΜάκηςΤσίλκος   

Αγώνα δίχως αύριο για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, αύριο (22.30) απέναντι στην αντίστοιχη της Ιταλίας, που θα κρίνει την είσοδο ή όχι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ανήμερα δηλαδή της μεγάλης νίκης στη Σαγκάη, πριν δύο χρόνια, όταν η Ελλάδα νικούσε (14-11) την Ιταλία στα ημιτελικά και περνούσε πανηγυρικά στον τελικό. Εκεί, όπου ανέβηκε στη ψηλότερη κορφή του κόσμου…

 "Θα πρέπει όλες μας και κυρίως εμείς που ήμασταν εκεί, να θυμηθούμε ´οτι σαν αύριο 27 Ιουλίου του 2011, νικούσαμε την Ιταλία στον ημιτελικό και περνούσαμε στον τελικό. Μόνο αυτό έχω να πω και όλα τα άλλα πρέπει να τα κάνουμε πράξη μέσα στην πισίνα". Ατάκα λιγόλογη και από την πάντα εργατική και φιλόδοξη Φιλιώ Μανωλιουδακη, που έκανε επιτέλους τον πάντα προσγειωμένο Γιώργο Μορφέση να χαμογελάσει όταν την άκουσε.

      Η αρχηγός Αντιγόνη Ρουμπέση, από την πλευρά της δηλώνει: "Όλα από μας εξαρτώνται. Σε ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι, πρέπει να ‘μαστε όλες πανέτοιμες, αγωνιστικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, ώστε να αποφύγουμε τα λάθη, να παίξουμε το παιχνίδι μας κι αν γίνει αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είναι στο χέρι μας, να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να περάσουμε την Ιταλία, αρκεί να ανεβάσουμε την απόδοση μας σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού".

    Ο Γιώργος Μορφέσης, ήταν απλός στα λεγόμενα του, κομματάκι προβληματισμένος, γιατί δεν του βγαίνουν μέσα στο παιχνίδι, αυτά που θέλει μέχρι στιγμής, αλλά δεν παύει στα μύχια της ψυχής του, να πιστεύει πως όλα μπορούν να αλλάξουν με μια μεγάλη επιτυχία. Διαφορετικά όλα θα τελειώσουν αύριο, κάτι που το απεύχονται όλοι, για την παγκόσμια πρωταθλήτρια: "Όπως είναι τώρα η ομάδα, πρέπει σε αυτό το παιχνίδι να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη, τα οποία μας έχουν φορτώσει με άγχος και να μπορέσουμε επιτέλους να αξιοποιούμε κατάλληλα τον παίκτη παραπάνω. Η ομάδα έχει δείξει πως έχει και καλό και κακό πρόσωπο. Τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με τον Καναδά, παίξαμε καλά το πρώτο μισό του αγώνα, αλλά μετά στο δεύτερο μισό τα κάναμε θάλασσα. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να αφήσουμε πίσω μας τα άσχημα. Οι δυο ομάδες, Ελλάδα και Ιταλία, γνωρίζουν καλά η μια το παιχνίδι της άλλης, οπότε δεν έχουμε μυστικά. Γι αυτό πρέπει να ανέβουμε ψυχολογικά, γιατί δεν μου αρέσει αυτό το πέσιμο μετά την ισοπαλία με τον Καναδά, να αφουγκραστούμε την στιγμή και να κάνουμε το παιχνίδι μας.

Καλή δύναμη να έχουμε, να μην επηρεαστούμε από τα μικρά λάθη κι αν αποφύγουμε τα μεγάλα, τότε θα πάνε όλα καλά. Είναι όμως ζήτημα ψυχολογίας και σε αυτό το πλάνο ανάτασης δουλεύουμε τώρα".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ