ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οριστικά η Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο του Καζάν

  24.08.2014 18:36       695

Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015, μετά και την ολοκλήρωση του FINA Cup που διεξήχθη στο Αλμάτι του Καζακστάν.

Η κατάταξη στο FINA Cup ευνόησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο μετά την 6η θέση που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, θα λάβει μέρος σε μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί ο αποκλεισμός της Ισπανίας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με το Καζακστάν να νικά το Μαυροβούνιο και να παίρνει την πρόκριση ως 6ο στην γενική κατάταξη του FINA Cup, αντί της Ισπανίας η οποία ήταν 7η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η τελική κατάταξη:

1. Σερβία

2. Ουγγαρία

3. Κροατία

4. ΗΠΑ

5. Αυστραλία

6. Καζακστάν

7. Μαυροβούνιο

8. Νότια Αφρική

Διαθεσόπουλος: «Τέλος καλό, όλα καλά»

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος βρέθηκε στο Αλμάτι του Καζακστάν  και παρακολούθησε τη διοργάνωση με την ιδιότητα του ως μέλος του Μπιρό της FINA.

Μετά την οριστική πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας με βάση τη γενική κατάταξη στο FINA Cup, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, σε δηλώσεις του σχολίασε: «Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015. Παρά την αγωνία που υπήρχε για κάποια αποτελέσματα, τέλος καλό όλα καλά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής