ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (Κ17) / ΜΑΛΤΑ

Οριστικά με Ρουμανία στον χιαστί και μετά Μαυροβούνιο - Μαχαίρας: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

  14.09.2021 13:57       1164

Κόντραρε στα ίσα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλτας, τη Σερβία, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων (Κ17) και ηττήθηκε τελικά τις λεπτομέρειες στο φινάλε με 9-8, αλλά έδειξε ότι έχει τα φόντα να πάει ψηλά στη διοργάνωση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη 2η θέση στον Δ' Όμιλο (με δύο νίκες και μία ήττα) και θα δώσει αγώνα χιαστί για την πρόκριση στα προημιτελικά. Συγκεκριμένα, η αντίπαλος της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ματς, αύριο Τετάρτη (15/9) στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) είναι οριστικά η Ρουμανία, η οποία πήρε την 3η θέση στον Β' Όμιλο, καθώς ηττήθηκε πριν από λίγο από την Κροατία με 10-5.

Αν η Εθνική μας πάρει τη νίκη και ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας, θα αντιμετωπίσει στον καθοριστικό προημιτελικό, την Πέμπτη 16/9 (στις 20.00), το Μαυροβούνιο, που πήρε την πρωτιά στον Α' Όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα (ήρθε ισόπαλο πριν από λίγο 7-7 με την Ιταλία). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας μιλάει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το συγκλονιστικό ματς με τη Σερβία, αλλά και για τη συνέχεια εν όψει Ρουμανίας, λέει ότι η ομάδα δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, αλλά τονίζει ότι κοτά σοβαρά παιχνίδι με παιχνίδι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαχαίρα:

«Ήμασταν απολύτως ανταγωνιστικοί στον αγώνα με τη Σερβία, κοντράραμε στα ίσα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και διεκδικήσαμε μέχρι το τέλος τη νίκη. Δεν μας έφτανε η ισοπαλία, χρειαζόμασταν οπωσδήποτε νίκη για την πρωτιά στον Όμιλο, διότι δεν ευνοούμασταν στην ισοβαθμία -στα γκολ- κι έτσι έπρεπε να ρισκάρουμε και στο τέλος χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποια εύκολα γκολ κι αυτά τα λάθη, τα εύκολα στην επίθεση, οδήγησαν σε γκολ στην άμυνά μας. Αυτά οφείλονται στην έλλειψη εμπειρίας λόγω ηλικίας και θα τα διορθώβσουμε στη συνέχεια. Δείξαμε, όμως, μια καλή εικόνα, απειλήσαμε την καλύτερη ομάδα του τουρνουά και μακάρι να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και στα επόμενα παιχνίδια. Κρατάμε τα καλά στοιχεία, θα βελτιώσουμε λάθη σε άμυνα και επίθεση και θα πάμε για το καλύτερο. Δείξαμε ότι δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Κοιτάμε, όμως, ένα ένα τα παιχνίδια. Οφείλουμε κατ' αρχάς να κερδίσουμε -εύκολα ή δύσκολα- τη Ρουμανία στον χιαστί και μετά να δούμε τον καθοριστικό προημιτελικό με το Μαυροβούνιο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής