ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Χ. Αφρουδάκης

«Ως συμπαγές σύνολο θα φτάσουν ψηλά»

  30.11.2012 17:19       778

Για την συμμετοχή και την πορεία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Εφήβων στους αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Περθ που ξεκινούν από αύριο, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Χρήστος Αφρουδάκης. Έχοντας μεγάλο αριθμό από διακρίσεις στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβανομένης και της 4ης θέσης με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ο έμπειρος πολίστας δήλωσε:

«Για να είμαι ειλικρινής, πέρα από την δική μας Εθνική, δεν έχω εικόνα των υπόλοιπων ομάδων σε αυτή την ηλικία. Είχα την ευκαιρία να δω τα παιδιά στα φιλικά που δώσαμε ως Εθνική Ανδρών ενόψει Γουόρλντ Λιγκ και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές υπάρχουν σε όλες τις θέσεις παίκτες που μπορούν να είναι επικίνδυνοι. Θεωρώ ότι σε αυτές τις ηλικίες το να είναι ένα συμπαγές σύνολο και να παίζουν σαν ομάδα κάτω από ένα σύστημα είναι το πιο σημαντικό. Σε αυτό θα τους βοηθήσει σίγουρα και ο Σάκης Κεχαγιάς. Αν έχουν, λοιπόν, αυτή τη φιλοσοφία θα μπορέσουν να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση. Δεν είναι εύκολο, όλα κρίνονται από τις λεπτομέρειες αλλά και από τον παράγοντα της τύχης. Αν έχουν και λίγη τύχη θα τα πάνε ακόμα καλύτερα».

Όσον αφορά τα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ της Εφηβικής ομάδας, ο διεθνής περιφερειακός δήλωσε: «Νομίζω υπάρχουν παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών στο μέλλον. Είναι γεγονός ότι κάθε γενιά βγάζει 3-4 παίκτες για την Εθνική ομάδα που προσφέρουν βάθος ηλικιακά και φρεσκάδα. Σε αυτή την ομάδα, λοιπόν, θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες με αυτά τα προσόντα. Ωστόσο, χρειάζεται δουλειά, επιμονή και υπομονή καθώς οι συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολες γι’ αυτούς, ώστε να μπορέσουν να αφιερωθούν 100% στο άθλημα και να προπονηθούν για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων αντιμετωπίζει τα ξημερώματα του Σαββάτου (05:40 ώρα Ελλάδας) την Ρουμανία. Μετέχει στον Γ’ Όμιλο με αντιπάλους ακόμη το Ουζμπεκιστάν (4/12, 08.20), το Τρίνιταντ&Τομπάγκο (5/12, 05.00) και το Ιράν (3/12, 03.00).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος