ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

  28.03.2020 08:43       1590

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Αυτό είναι το συμπέρασμα που απορρέει μέσα από τις δηλώσεις των κοριτσιών της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ με θέμα την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα εκφράζονται τέσσερις αθλήτριες, ενώ θα δοθεί «βήμα» και στις υπόλοιπες επτά (έχει ήδη εκφραστεί η Ευαγγελία Πλατανιώτη).

ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ):

«Τα πράγματα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι πολύ δύσκολα. Πολλές διοργανώσεις αναβάλλονται ή μεταφέρονται σε άλλες ημερομηνίες. Το Ευρωπαικό πρωτάθλημα υγρού στίβου αναβλήθηκε κι θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο ή το 2021. Αναβλήθηκαν και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Η κατάσταση δεν ευνοεί εμάς τους αθλητές. Βασικότερο όμως είναι η υγεία. Πρώτα πρέπει να έχουμε την υγεία μας και έπειτα όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα έναν αθλητή ο όποιος προετοιμάζεται τέσσερα χρόνια για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει στο μυαλό του ότι σε τέσσερις μήνες φτάνει στο στόχο του, η αναβολή αυτή δεν είναι ότι καλύτερο. Όμως εγώ αυτό που σκέφτομαι και έχω στο μυαλό μου είναι ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται και ότι μέσα από αυτή την αναβολή θα καταφέρουμε να έχουμε ακόμα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, πράγμα το οποίο μας ευνοεί στη συγκεκριμένη περίπτωση διότι απέχουμε σχεδόν δύο εβδομάδες από την κανονική μας προπόνηση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δυστυχώς αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχει κάποια μεγάλη βελτίωση ως προς το κομμάτι του ιού. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία μας γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Από τη μία μεριά η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η σωστή επιλογή και πιστεύω ότι όλοι μας θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοι στο Τόκιο το 2021. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί, ώστε να το ξεπεράσουμε όλο αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΙΩΡΗ (ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ):

«Η ανακοίνωση της αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων μου δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία ήταν ο στόχος μίας πολύμηνης και επίπονης προετοιμασίας, αλλά από την άλλη όπως είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες λόγω της πανδημίας είναι αναπόφευκτη η αναβολή των αγώνων. Το τελευταίο διάστημα ακολουθώντας τις οδηγίες της ομοσπονδίας μας μένουμε σπίτι προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία μας και την υγεία της οικογένειάς μας. Συνεπώς, οι συνθήκες προπόνησης έχουν αλλάξει, καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη προετοιμασία μας στη πισίνα όπως απαιτεί το άθλημα. Επομένως, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές σε όλο το κόσμο, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμες για να επιτύχουμε την απόδοση που επιθυμούσαμε. Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι είναι δίκαιη η απόφαση της μετάθεσης της διοργάνωσης για το 2021. Προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας κρίσης και η υγεία όλων. Πρέπει λοιπόν και εμείς οι αθλητές να προσαρμοστούμε στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις, επιδεικνύοντας την ευελιξία, την υπομονή, το θάρρος, την ψυχική και σωματική δύναμη που κατέχουμε. Ας γίνει η περίπτωση της αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων, παράδειγμα αυτής της κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σοβαρότητα της πανδημίας και να προσέχουμε, με αποτέλεσμα του χρόνου να είμαστε υγιείς και υπερήφανοι εκπροσωπώντας την Ελλάδα».

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΙΣΙΚΕΒΙΤΣ (ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ):

«Πιστεύω πως είναι μια σωστή απόφαση η μετάθεση της Ολυμπιάδας, με βάση αυτό που νιώθω και είμαι λίγο απογοητευμένη, γιατί ήταν πολύ κοντά η διεξαγωγή της και δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Για μένα αυτά τα δυο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα με πολλές ώρες σκληρής προπόνησης. Το πιο σημαντικό όμως είναι η υγεία όλων μας και αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση την συγκεκριμένη στιγμή. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι έτσι θα έχουμε περισσότερους μήνες και όχι μέρες για να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα, καθώς θα είμαστε πανέτοιμες για τα πάντα και ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Έχω να πω σε όλους να παραμείνουμε ψύχραιμοι και με υπομονή μέχρι να περάσει όλο αυτό και κα ακούμε όλες τις οδηγίες που μας δόθηκαν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ιού. Επιπροσθέτως στους συναθλητές και στις συναθλήτριες, αλλά και σε όσους προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς, τους συστήνω να παραμείνουν ψύχραιμοι και να οργανωθούν για μια νέα αρχή με καινούργιες προκλήσεις».

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΗΡΑΚΛΗΣ):

«Η αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων ήταν αναπόφευκτη δεδομένου των τωρινών συγκυριών δηλαδή της πανδημίας του Κορωναίου. Η υγεία θεωρείται το πιο πολύτιμο αγαθό του ανθρώπου και προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο απειλής της υγείας των αθλητών και όσων εμπλέκονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες, θεωρώ ορθό που αναβλήθηκαν ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί ο ιός αυτός. Σίγουρα θα ευχόμουν να γινόταν φέτος οι αγώνες λόγω της προετοιμασίας που έχουμε ήδη κάνει, όμως ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Επομένως και εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι την προετοιμασία μας στο βαθμό που είναι εφικτό μέχρι να διεξαχθούν οι αγώνες με ασφάλεια. Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να μείνουμε σπίτι! Παράλληλα εγώ μαζί με τις συναθλήτριές μου της εθνικής ομάδας και με την βοήθεια της τεχνολογίας θα πρέπει να διατηρήσουμε καλή την φυσική μας κατάσταση, με ατομική και ομαδική εκγύμναση. Εύχομαι το συντομότερο δυνατό να ξεπεραστεί η απειλή του ιού και να επανέλθουμε όλοι στους ρυθμούς που είχαμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ