ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Δαμάσκος

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

  27.07.2012 17:25       1046

Αύριο ξεκινά στο κολυμβητήριο του Αγ. Κοσμά το καμπ της Προεθνικής Παίδων, υπό τις οδηγίες του πρπονητή Περικλή Δαμάσκου (φώτο, στο κέντρο). Ο Έλληνας τεχνικός έχει καλέσει 40 νεαρούς πολίστες (μπορείτε να δείτε τις κλήσεις στα Δελτία Τύπου), και περιμένει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, ώστε να επιλέξει αυτούς που θα στελεχώσουν την τελική ομάδα.

Ο Περικλής Δαμάσκος μίλησε στην  ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, και αναφέρθηκε στις προσδοκίες του από το εν λόγω καμπ, αλλά και στην κατάσταση των υδατοσφαιριστών στην παρούσα φάση. Επίσης, έκανε ειδική μνεία και σε αυτούς που δεν θα μπουν στην ομάδα, καθώς όπως τόνισε «Καμία πόρτα δεν κλείνει».

Αρχικά είπε: «Πρόκειται για ένα καμπ, στο οποίο περιμένουμε να δούμε ποια από τα παιδιά είναι πιο έτοιμα, ώστε να επιλεχθούν για την τελική ομάδα, που θα μας εκπροσωπήσει στο τουρνουά της Σερβίας σε λίγο καιρό. Στις μέχρι τώρα συγκεντρώσεις μας, αλλά και με αυτά που έχουμε δει στα πρωταθλήματα, έχουν ξεχωρίσει κάποια παιδιά, αλλά θα περιμένουμε να δούμε πως θα εμφανιστούν και σε αυτό το καμπ».

Για τις επιλογές που πρόκειται να κάνει, δήλωσε: «Οι επιλογές θα γίνουν με βάση την απόδοση των αθλητών. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η πόρτα, γι’ αυτούς που δεν θα επιλεχθούν, θα κλείσει. Η ηλικία των παιδιών δεν είναι πολύ μεγάλη, και με την πάροδο του χρόνου εξελίσσονται. Αυτό σημαίνει πως τα 20 περίπου στον αριθμό παιδιά, που θα μείνουν απ’ έξω, μπορούν να μπουν κάποτε στην ομάδα. Αυτό ισχύει και με τα παιδιά που θα είναι στην τελική επιλογή. Επειδή θα είναι μέσα, αυτό δεν σημαίνει πως κάποια στιγμή δεν μπορούν να βγουν από την ομάδα. Κάνουμε σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια με τις μικρότερες εθνικές, και πρέπει να διατηρήσουμε ψηλά το επίπεδο για να είμαστε κοντά σε αυτά που έχουμε καταφέρει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος