ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Πέτρος Φυρίγος: «Με ελπίδες διάκρισης»

  01.02.2017 14:39       1449

Στο Αϊντχόφεν βρίσκεται από σήμερα η ελληνική αποστολή καταδύσεων, για να συμμετάσχει στο "Senet Diving Cup 2017" (2-5/2).

 Mέλη της αποστολής είναι  οι νεαροί, Ανδρόγεως Σαμψάκης Μπακόπουλος (Σταθερά), Θεόφιλος Αυθίνος (Τραμπολίνο 1 και 3 μέτρα), Μίνωας Γιαννόπουλος (Σταθερά), Νίκος Μόλβαλης (Τραμπολίνο 3 μέτρα, Σταθερά, Τραμπολίνο 3 μέτρα συγχρονισμένων, Σταθερά συγχρονισμένων), Θάνος Τσιρίκος (ομοίως) και ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος.

Ο κ. Φυρίγος αναφέρθηκε στην προετοιμασία και σε ποιά κομμάτια επικεντρώθηκε, για τους στόχους στη διοργάνωση, αλλά και τις πιθανότητες διάκρισης:

Αναλυτικά:

«Η προετοιμασία μας κύλησε ομαλά, παρά τις γνωστές δυσκολίες, αφού μπορούμε να κάνουμε προπόνηση μόνο στο καταδυτήριο του ΟΑΚΑ. Δουλέψαμε πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα, διότι οι αθλητές μας είναι νεαροί. Είμαστε σε πολύ καλη κατάσταση, ειδικά για αυτό το σημείο της χρονιάς, που είναι άλλωστε στο ξεκίνημα της. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο κύπελλο του Αϊντχόφεν, ωστόσο η διοργάνωση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το Πανευρωπαϊκό του Μπέργκεν τον Ιούνιο».

 

Για τους στόχους στη διοργάνωση και τις πιθανότητες διάκρισης είπε:

«Σαφώς και έχουμε θέσει στόχους για αυτή μας την παρουσία, παρότι είναι αρχή της σεζόν. Θέλουμε να διασφαλίσουμε θέσεις στους τελικούς και ένα καλό πλασάρισμα». Όσο για τις πιθανότητες περαιτέρω διάκρισης ανέφερε....  «Δεν μου αρέσει να μιλάω με πιθανότητες και ποσοστά, αλλά πιστεύω πώς έχουμε ελπίδες ακόμη και για κάποια μετάλλια».

Να σημειωθεί πως η εθνική ομάδα νέων καταδυτών, θα βρεθεί στο Μπέργκεν της Νορβηγίας και τον Απρίλιο (6-9), για να αγωνιστεί στο ομώνυμο κύπελλο, σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να «βουτήξει» και να γνωρίσει την πισίνα που δύο μήνες αργότερα θα κυνηγήσει μία ακόμα διάκριση, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ