ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Π. Μπουγδάνος: "Ευελπιστούμε για διοργάνωση του F-4 του Κυπέλλου και πρωταθλημάτων κολύμβησης, φιλοδοξούμε για διεθνείς αγώνες"

  20.10.2019 02:11       1188

Στο νησί της μαστίχας, παραδοσιακά διψούν για διοργανώσεις που αφορούν τον υγρό στίβο. Με αφορμή την αναβάθμιση του Ιωνικού κολυμβητηρίου του ακριτικού νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό τόνισε ότι θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και να φιλοξενηθούν μεγάλοι αγώνες μέσα στο 2020. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Αναλάβαμε και στηρίξαμε τα προηγούμενα χρόνια, ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σημαντικές διοργανώσεις υπό την αιγίδα της ΚΟΕ. Ευελπιστούμε ότι και το 2020 θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το Final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών και στη συνέχεια κάποια από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Κολύμβησης κατηγοριών, ή κάποια τελική φάση ηλικιακών πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης.

Προέρχομαι από τον χώρο του αθλητισμού και τον ΝΟ Χίου, ένα παραδοσιακό στο ναυταθλητισμό και ιστορικό σωματείο. Έτσι, είναι λογικό να με συνδέουν στενοί δεσμοί και κοινά οράματα με τους διοικούντες την Κολυμβητική Ομοσπονδία και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό, με τους οποίους έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία που οδήγησε στα αποτελέσματα που ξέρετε.

Παράλληλα, διαθέτουμε πλέον ένα κολυμβητήριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς είναι αναβαθμισμένο, με υπερσύγχρονους βατήρες, πίνακες, χρονόμετρα, έτσι ώστε να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, ακόμα και διεθνείς. Είχα προκαλέσει δημοσίως, άλλωστε, τον Πρόεδρο, μετά την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, να γίνει εδώ μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Δημιουργούμε τις υποδομές ώστε να αθλούνται με ασφάλεια οι νέοι μας και να προάγουν τον αθλητισμό. Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και γι αυτό θέλουμε τη στήριξη της Ομοσπονδίας".

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Κατσαρός είπε από την πλευρά του: “Σε αυτό το κολυμβητήριο - στολίδι της Χίου υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να γίνουν κι άλλες σπουδαίες αθλητικές εκδηλώσεις που θα τονώσουν τον αθλητισμό στην ελλεηνική περιφέρεια όπου στοχεύουμε να προάγουμε τα αθλήματά μας”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής