ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πάει για το χάλκινο, μετά την υπόκλιση στους Σέρβους (7-13) η Ανδρών

  20.01.2016 22:34       1288

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Πήγαινε για το θαύμα, για την υπέρβαση, επιχείρησε να σκοτώσει το θηρίο, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, στον αποψινό ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι. Μέσα σε μια καυτή και κατάμεστη από 15.000 και πλέον Σέρβους φιλάθλους "Konbak Arena", υποκλίθηκε στην αδιαμφισβήτη ανωτερότητα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σερβίας, ηττήθηκε με 13-7 και βλέπει πλέον μόνο τον μικρό τελικό του Σαββάτου 22/1 (17.15 ώρα Ελλάδας) έχοντας ως στόχο το χάλκινο μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα, ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος απέναντι στους ανίκητους (απ' ό,τι φαίνεται) Σέρβους, έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει και πάλι το μεγάλο στόχο, όπως το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο του Καζάν και να ανέβει στο βάθρο επικρατώντας απέναντι σε μία εκ των Ουγγαρίας ή Μαυροβουνίου (ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 21.15 ώρα Ελλάδας) και να φέρει ακόμα μια διάκριση στον ελληνικό αθλητισμό.

Για ένα οκτάλεπτο και κάτι αντιστάθηκε η Εθνική μας στην πανίσχυρη Σερβία, στον αποψινό ημιτελικό όταν και πέτυχε τρία όμορφα γκολ, με τον Δελακά από την περιφέρεια και και τον Γούνα (2) στον παίκτη παραπάνω. Από κει και πέρα η ομάδα μας έκανε το λάθος να παρασυρθεί στο ρυθμό των αντιπάλων και συνάμα δέχθηκε πολλά γκολ στον παίκτη παραπάνω, ενώ δεν μπόρεσε να είναι αποτελεσματική η ίδια σ' αυτόν τον τομέα.

Μοιραία, οι Σέρβποι άνοιξαν τη διαφορά και έφτασαν στο τελικό 13-7 υπέρ τους με κορυφαίους τους Γκ. Πγιέτλοβιτς, Μάντις και Φιλίποβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό και το τονίζουμε ότι η Σερβία είχε 8/11 με παίκτη παραπάνω και η Ελλάδα μόλις 3/12.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 7-13

Οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 1-4, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΡΒΙΑ
Φλέγκας Πγιέτλοβιτς Γκ.
Μυλωνάκης Μάντιτς 2
Δερβίσης Γκότσιτς
Γενηδουνιάς Ραντζένοβιτς
Φουντούλης Ι. Τσουκ 1
Ποντικέας Πγιέτλοβιτς Γκ. 3
Αφρουδάκης Χρ. 1 Νίκιτς 
Δελακάς 1 Άλεκσιτς
Μουρίκης Τζάκσιτς 1
Κολόμβος 1 Φιλίποβιτς 3
Γούνας 2 Πρλαϊνοβιτς 2
Βλαχόπουλος 2 Μίτροβιτς Στ. 1
Γαλανόπουλος Μίτροβιτς Μπρ.
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος Προπονητής: Ντέγιαν Σάβιτς

Διαιτητές: Ντράγκαν Σταμπάλια (Κροατία), Άντριαν Τιμπέριου Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία).

Αναλυτικά το ΦΙΛΜ του ΑΓΩΝΑ Εδώ:

http://www.microplustiming.com/wpbelgrade2016/indexWPBelgrade_web.php (πατώντας πάνω στο result GRE - SRB)