ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πάει Βουδαπέστη η Εθνική και διεκδικεί πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης

  22.03.2021 10:45       1067

Στη Βουδαπέστη, γισ την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του World League που δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας για τον covid – 19, μεταβαίνει αύριο (23/3) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Στην αποστολή, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος, συμπεριέλαβε τις εξής 15 διεθνείς πολίστριες: Τσουκαλά Χριστίνα, Ελευθεριάδου Νικόλ. Πλευρίτου Μαργαρίτα, Πλευρίτου Ελευθερία, Πλευρίτου Βασιλική, Σταματόπουλου Ιωάννα, Μυριοκεφαλιτάκη Μαρία, Τριχά Φωτεινή, Τορνάρου Σοφία, Σιούτη Χριστίνα, Κανετίδου  Ελένη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ξενάκη Έλενα, Νίνου Ειρήνη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Σωτηρέλη Ελένη (ΕΘΝΙΚΟΣ),Φουντωτού Ελευθερία (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ).

Μετέχουν επίσης οι συνεργάτιδες του Ομοσπονδιακού τεχνικού Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανιωλουδάκη, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ο γιατρός Κυριάκος Νανούσης και ο μάνατζερ Εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης (αρχηγός αποστολής).

Στην αποστολή δεν μετέχει η τραυματίας (κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού της) Μαρία Πάτρα η οποία και αντικαταστάθηκε από την Ελευθερία Φουντωτού.

Όπως έχουν ήδη ενημερώσει, Ιταλία και Γαλλία δεν θα συνεχίσουν στην προκριματική φάση, οπότε οι αγώνες τους με αντίπαλο την Ελλάδα, κατακυρώνονται εις βάρος τους με σκορ 5-0.

Έτσι, η Εθνική μας, θα αντιμετωπίσει για τα προκριματικά μόνον την Ολλανδία (25/3, 16.30 τοπική ώρα), ενώ θα παίξει και φιλικά παιχνίδια με τη Ρωσία (24/3, 18.30 τοπική), την Ουγγαρία (26/3, 20.30 τοπική) και την Πανεπιστημιακή ομάδα της Ουγγαρίας (27/3, 16.00 τοπική).

Η Βαθμολογία (με τους αγώνες κάθε ομάδας) στον Όμιλο της Ευρώπης, όπως είναι διαμορφωμένη με βάση τα περυσινά αποτελέσματα:

  1. Ουγγαρία 4        10

  2. Ισπανία    3        8

  3. Ιταλία      3        7

  4. Ρωσία      4        6

  5. Ολλανδία 2        2

  6. ΕΛΛΑΔΑ  3         0

  7. Γαλλία    3         0

Στην Τελική Φάση (14-20/6) προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ