ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / AΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ

  01.02.2014 23:26       937

Αμέσως μετά τη λήξη του μαραθωνίου των 10χλμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FINA, που διεξήχθη στη Βιέτμα της Παταγονίας και βρήκε το Σπύρο Γιαννιώτη και την Κέλλυ Αραούζου εκτός οκτάδας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος, που συνόδευσε τους πρωταθλητές μας στην Αργεντινή, δήλωσε : «Σήμερα μπορεί να μην πήραμε τις θέσεις που έπρεπε, αλλά εκεί που πρέπει ,στο Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου, θα είμαστε πρωταγωνιστές. Στόχος μας ήταν και τα δύο παιδιά να μπουν στην οκτάδα. Λίγο ακόμα και θα τα καταφέρναμε . Δε πρέπει να αγνοεί κανείς το γεγονός ότι και οι δύο προέρχονται από βαριά προπόνηση. Ήταν δύσκολο το έργο τους στις περίεργες συνθήκες του αγώνα. Τα παιδιά, στο Πανευρωπαϊκό του καλοκαιριού, θα είναι έτοιμα».

Θυμίζουμε ότι η Κέλλυ Αραούζου κατέλαβε την 9η θέση , ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης τερμάτισε στην 13η ή 14η θέση, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση για το τελικό αποτέλεσμα, από τους διοργανωτές. Η ελληνική αποστολή εκτιμά, ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας βρίσκεται μέσα σ’ αυτές τις θέσεις.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε: « Ήταν ένας αγώνας , ο οποίος έγινε σε ένα ποτάμι. Υπήρχαν αρκετά ρεύματα, και το κύμα σε πολλές περιπτώσεις μας δυσκόλευε. Είναι  αλήθεια ότι βρίσκομαι στην αρχή της προετοιμασίας μου. Δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή μου φόρμα, είναι αρχή της σεζόν. Έδωσα τον αγώνα μου στη συγκεκριμένη κούρσα, πιστεύω ότι προσπάθησα. Ήμουν μέσα στους πρωταγωνιστές ,μέχρι τα τελευταία 500 μέτρα, αλλά εκεί που η κούρσα «άνοιξε», δε μπόρεσα να ανταποκριθώ και δεν ήμουν στις πρώτες θέσεις του αγώνα. Δε μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν είμαι και απογοητευμένος. Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να βελτιωθώ και θα είμαι έτοιμος στη συνέχεια. Είναι ένας αγώνας, που μόνο σημαντικές εμπειρίες μπορεί να μας δώσει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος