ΤΕΧΝΙΚΗ / Open Τεχνικής

Παγκόσμιο Ρεκόρ ο Μπάλντουιν

  11.05.2012 21:17       1673
«Έσπασαν» τα χρονόμετρα στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Open τεχνικής κολύμβησης, στο κολυμβητήριο του Περιστερίου. Παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποίησε ο αθλητής της Αργώ, Ουίλιαμ Μπάλντουιν με χρόνο 1:20.70 στα 200 μέτρα επιφάνειας ανδρών. Για την σημαντική αυτή επιτυχία ο έμπειρος αθλητής δήλωσε: «Δεν έχω λόγια. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Έκανα παγκόσμιο ρεκόρ και για να πω την αλήθεια δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου. Μόνο ο προπονητής μου το πίστευε στον οποίο χρωστάω ότι κατάφερα. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κούρσα και μόλις τελείωσε ένοιωθα εξουθενωμένος. Πλέον επόμενος στόχος μου είναι το 100σταρι την Κυριακή».
Για την σημαντική αυτή επιτυχία του Ουίλιαμ Μπάλντουιν αλλά και για πανελλήνια ρεκόρ και όρια των υπόλοιπων αθλητών, εκφράστηκε και ο  ομοσπονδιακός προπονητής Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Καλαιτζογλίδης: « Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πρώτη ημέρα των αγώνων παρόλο που η φετινή χρονιά κύλησε πολύ δύσκολα για τους αθλητές λόγω των προβλημάτων με τα κολυμβητήρια. Οι αθλητές μας έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για όλες τις διοργανώσεις και το απέδειξαν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.  Ιδιαίτερα χαρούμενους μας έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ουίλιαμ Μπάλντουιν με εξαιρετική επίδοση, όπως επίσης και τα 10 πανελλήνια ρεκόρ καθώς και τα 10 όρια που έπιασαν οι αθλητές για διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένω τόσο την αυριανή όσο και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης να είναι εξίσου επιτυχημένες».
Πανελλήνιο ρεκόρ πραγματοποίησαν οι Ιωάννα Παναγιωτίδου στα 200 μέτρα επιφάνειας γυναικών με χρόνο  1:40.07, ο Ανδρέας Κυριακόπουλος στα 200μ διπλά πέδιλα ανδρών με χρόνο 1:44.94, ο Γεώργιος Παπουτσής στα 1500μ επιφάνειας ανδρών με χρόνο 12:57.38, η Δήμητρα Φρυγαδιώτη στα 1500μ επιφάνειας γυναικών με χρόνο 14:04.67, καθώς και στα 200μ διπλά πέδιλα η Ελένη Βασιλειάδου με χρόνο 1:54.68, η Ουρανία Βλάχου με χρόνο 02:01.98 και η Ελευθερία Αρκούδη με χρόνο 02:06.96. Τέλος δέκα αθλητές έπιασαν το όριο για διεθνείς διοργανώσεις. Η Ελένη Βασιλειάδου στα 200μ διπλά πέδιλα, ο Γεώργιος Παπουτσής, ο Δημήτριος Παπουτσής και ο Χρήστος Χριστοφορίδης στα 1500μ επιφάνειας ανδρών, η Δήμητρα Φρυγαδιώτη, η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου και η Σπυριδούλα Βασιλοπούλου στα 1500μ επιφάνειας γυναικών καθώς και οι Ουίλιαμ Μπάλντουιν, Αντώνης Τσουρουνάκης και Αργύρης Βασιλόπουλος στα 200μ επιφάνειας ανδρών.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ στην κατηγορία ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
.
Στην φώτο ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν (στην μέση)
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος