ΤΕΧΝΙΚΗ / Διαθεσόπουλος

«Παίξτε για πάρτη σας και χαρείτε το …»

  27.01.2012 17:46       1970

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες που αύριο (Σάββατο) στο 14ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Γυναικών στο Αϊντχόφεν, ετοιμάζονται να ανεβούν και στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, στον τελικό με την Ιταλία, επισκέφτηκε το απόγευμα στο ξενοδοχείο τους, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Στη σύντομη ομιλία του, αφού συνεχάρη τις διεθνείς μας για τη νίκη – πρόκριση στον ημιτελικό με την Ουγγαρία χτες, ζήτησε ηρεμία και όχι υπεροψία τον αυριανό τελικό, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με την νέα επιτυχία των κοριτσιών μας, η Ελλάδα βλέπει μια χαραμάδα φως μέσα στη μιζέρια που την κατατρέχει.

«Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Έχει τους δικούς του κανόνες. Παίξτε ήρεμα και συγκροτημένα, όχι νεύρα και υπεροψία και μην θεωρείται τον εαυτό σας φαβορί, αλλά ούτε και υποδεέστερη ομάδα από την Ιταλία. Πάμε από μηδενική βάση.

Χαρείτε εσείς από μέσα περισσότερο το παιχνίδι και εμείς απέξω μαζί σας. Ελεύθερα, χωρίς άγχος. Η νομοτέλεια λέει ότι τα προγνωστικά είναι υπέρ σας, αλλά και να μην γίνει έτσι δεν χάθηκε ο κόσμος.

Μέσα στη μιζέρια και το σκοτάδι της χώρας μας, εσείς είστε το φως. Έχετε καταγραφεί πλέον ως η κορυφαία μακράν Εθνική ομάδα όλων των εποχών και όλων των Σπορ στην Ελλάδα», υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ο και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Η Κυριακή θα είναι μια άλλη μέρα. Όλα τα θέματα που σας απασχολούν και σας απασχολούν δικαίως, θα τα δούμε. Να ξέρετε μόνον ότι ούτε εμείς ως Ομοσπονδία, δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει όχι με το 2012, αλλά το 2011 που μας πέρασε.

Έχετε δίκιο να νιώθετε πικραμένες με την αντιμετώπιση που έχετε. Μάλλιασε η γλώσσα μου και δεν θα σταματήσω να το βροντοφωνάζω παντού.

Να μείνουν όλοι τους μακριά μας. Δεν θέλουμε υποδοχές, φωτογραφίες και δηλώσεις. Χορτάσαμε. Δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά κυρίως ηθικό. Ας το καταλάβουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Παίξτε για εσάς, να το χαρείτε», τόνισε χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση που έχει η Εθνική ομάδα από τους αρμόδιους φορείς.

Στο περιθώριο και πριν την ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, ρωτούσε τις διεθνείς μας και την αρχηγό τους Κική Λιόση, για την ετοιμότητα τους εν όψει του τελικού.

«Τι θα κάνουμε αύριο κορίτσια; Τι λες Κική;».

«Τι να γίνει Πρόεδρε, τη νίκη θέλουμε. Γι αυτό θα παίξουμε».

Όσο για τα κουράγια μετά τη μάχη του ημιτελικού με την Ουγγαρία; «Μα είναι δυνατόν να μην έχεις κουράγια σε έναν τελικό; Αν δεν έχεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι, που θα έχεις;», έλεγε η αρχηγός.

Μορφέσης: «Αυτή είναι η ομάδα που μου ζητήσατε»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, παίρνοντας το λόγο τελευταίος, τόνισε: «Oπως πιστεύετε εσείς Πρόεδρε σε αυτή την ομάδα, έτσι πιστεύουμε και εμείς. Το 2008 μου αναθέσατε την τεχνική ηγεσία και μου ζητήσατε να φτιάξω μια νέα ομάδα. Αυτή είναι η ομάδα που κάναμε και πάει σε τρίτο τελικό μεγάλης διοργάνωσης από το 2010 και κατακτά ισάριθμα μετάλλια», είπε μεταξύ των άλλων.

*Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε σήμερα, στο ξενοδοεχείο της ελληνικής αποστολής, ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής.