ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

«Παλεύοντας» με τα κύματα στο Φούτσαλ – Δηλώσεις Γιαννιώτη, Κυνηγάκη, Μακρή

  02.12.2023 18:12       1320

Κοινή ήταν η παραδοχή ότι ο αγώνας  10χλμ της Μαραθώνιας Κολύμβησης (OW) του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου της φετινής χρονιάς που έγινε στο Φούντσαλ της Μαδέιρα στην Πορτογαλία, ήταν εξαιρετικά δύσκολος και απαιτητικός.

Ο Άλκης Κυνηγάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε συγκεκριμένα: «Ήταν μια πολύ απαιτητική κούρσα καθώς είχε πολύ κύμα. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα καθώς είναι αρχή της σεζόν. Θα δουλέψω πολύ σκληρά για να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Γεωργία Μακρή από τη πλευρά της επεσήμανε: «Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχουν υπάρξει στο open water, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, αλλά πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και για τους επόμενους αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω πάρει τη πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, και πιστεύω πως και ο σημερινός αγώνας θα με βοηθήσει στο πώς να διαχειρίζομαι τις κούρσες στο μέλλον»

Ανάλυση των αγώνων έκανε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων της ΚΟΕ, Σπύρος Γιαννιώτης: «Πολύ δύσκολες οι συνθήκες και στους δυο αγώνες και ιδιαίτερα σε αυτό των γυναικών. Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε μια καλή κούρσα και νομίζω θα μπορούσε να ανέβει ακόμα κάποιες θέσεις. Είναι αμέσως μετά μια πολύ δύσκολη προετοιμασία που έκανε σε υψόμετρο, και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα θα είναι έτοιμος να πάρει τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Και ο Αστέριος Δαλδόγιαννης έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε και τα δυο μικρότερα παιδιά, τον Ιωάννη Σκαρή και τον Άγγελο Χριστοδούλου. Ο Σκαρής πήγε πολύ καλά, έδειξε αν και μικρός ότι βγάζει το 10άρι, ανταποκρίνεται άριστα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Ο Χριστοδούλου το ότι κολύμπησε με πολλούς αντιπάλους 10 χλμ και τερμάτισε, έχει τη σημασία του. Η Γεωργία Μακρή μέχρι και τον 5ο γύρο πήγε πολύ καλά, στο τελευταίο γύρο τις ξέφυγαν οι υπόλοιπες και αυτό οφείλεται στο ό,τι ήταν ο πρώτος αγώνας στα 10χλμ που έκανε. Έχει πολλά να μάθει από αυτό τον αγώνα. Η Νεφέλη Ευαγγελία Γιαννοπούλου θα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαχείριση γιατί στο τέλος είχε δυνάμεις και η Καλλιόπη Κανόγκα είναι και αυτή στις ηλικιακές κατηγορίες και με τις τόσο δύσκολες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει προσπάθησε όσο μπορούσε για το καλύτερο και τερμάτισε τον αγώνα. Γενικότερα βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, και ιδιαίτερα οι νεότεροι αθλητές πήραν πολλά μαθήματα που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος