ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Σταυρούλα Αντωνάκου

Παλεύουμε για τους στόχους μας χωρίς βοήθεια

  10.04.2012 15:11       996

Μία εβδομάδα έμεινε πριν ξεκινήσει το προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών θα ταξιδέψει στη γείτονα χώρα με μοναδικό σκοπό την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Και ενώ αυτή η ομάδα μας  σκοπεύει να χαρίσει στη χώρα μας ακόμη μία επιτυχία η ανταπόδοση προς αυτή είναι πολύ μικρή. Αυτό φαίνεται και από τα λόγια της Σταυρούλας Αντωνάκου, η οποία δήλωσε απογοητευμένη από την βοήθεια που δέχεται η ομάδα από την Πολιτεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για το κλίμα στην ομάδα: "Θέλουμε όσο τίποτα να περάσουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αγωνιστικά το ηθικό είναι όπως κάθε φορά πριν πέσουμε στην πισίνα. Εξωαγωνιστικά όμως είναι χαμηλό, λόγω της αδιαφορίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε".

Για την προετοιμασία: "Η ομάδα είναι έτοιμη και περιμένουμε πολύ καιρό να παίξουμε στη διοργάνωση. Γενική η προετοιμασία έχει κυλήσει πολύ καλά. Τις δύο πρώτες εβδομάδες δουλέψαμε στη φυσική κατάσταση και μετά παίξαμε στο τουρνουά του Κίρισι για να πάρουμε αγωνιστικό ρυθμό και να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Στην προετοιμασία με τις ΗΠΑ δουλέψαμε με την καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε και διορθώσαμε κάποια πράγματα που είδαμε στη Ρωσία. Κάναμε μία ολοκληρωμένη προετοιμασία και θεωρώ πως την κατάλληλη στιγμή, στο χιαστί παιχνίδι θα είμαστε έτοιμοι. Τώρα μένει να μπούμε στους αγώνες και να κρατήσουμε το άγχος στα επίπεδα που πρέπει. Το προολυμπιακό τουρνουά άλλωστε έχει πάντα άγχος και όποιος καταφέρνει να το ξεπερνάει παίρνει την πρόκριση".

Για τα δυνατά στοιχεία της ομάδας: "Έχουμε ταλέντο, ψυχή και εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, η οποία σε συνδυασμό με τα άλλα δύο είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο απέναντι στους αντιπάλους μας. Η ομάδα μπορεί να αποδώσει κάτω από πίεση και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου: "Πιστεύω θα προκριθούμε και το θέλουμε όσο τίποτα. Επιθυμώ να είμαι με αυτή την ομάδα στους Ολυμπιακούς και θεωρώ πως μπορούμε να είμαστε στο βάθρο. Το δύσκολο είναι να περάσουμε στο προολυμπιακό. Βέβαια, λόγω των διακρίσεων μας τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να είχαμε ήδη προκριθεί, αλλά είμαστε αποφασισμένες να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας και να πάμε στους Ολυμπιακούς αγώνες".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος