ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Πέτρος Φυρίγος

«Παλεύουμε μόνοι, με κατάθεση ψυχής και τη βοήθεια της ΚΟΕ»

  28.02.2012 12:24       1814

Την Κυριακή που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια των αθλητών μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων που διεξήχθη στο Λονδίνο. Μεγάλος νικητής ήταν ο Στέφανος Παπαρούνας (ΦΩΤΟ), ο οποίος με την επίδοσή του εξασφάλισε, κατά πάσα πιθανότητα, τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Αλέξανδρος Μάνος, αντίθετα με τον Μιχάλη Τζήφα, ο οποίος κινήθηκε σε «ρηχά νερά».

Για την προσπάθεια των εκπροσώπων μας, μίλησε στην Ιστοσελίδα μας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος: «Καταρχάς, ο Αλέξανδρος Μάνος με τον Στέφανο Παπαρούνα συμμετείχαν σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου συγχρονισμένων καταδύσεων για πρώτη φορά. Η χώρα μας δεν το είχε καταφέρει ξανά στο παρελθόν».

Παράλληλα, για τις πιθανότητες των καταδυτών μας να βρίσκονται στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου σχολίασε: «Πιστεύω πως ο Στέφανος Παπαρούνας εκατό τοις εκατό θα βρίσκεται στην Ολυμπιάδα. Από κει και πέρα ο Αλέξανδρος Μάνος που πήρε την 8η θέση, ανάλογα με τις ανακατατάξεις της FINA έχει κάποιες πιθανότητες, οι οποίες όμως είναι πάρα πολύ μικρές».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε και για τους στόχους του Αλέξανδρου Παπαρούνα στους Ολυμπιακούς, αλλά και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την προσπάθεια τους: «Για να καθορίσουμε τον στόχο μας θα πρέπει να σκεφτούμε κάτω από ποιες συνθήκες πηγαίνουμε στο Λονδίνο, τις συνθήκες που προετοιμαζόμαστε και κάτω από ποιες καταστάσεις αυτά τα παιδιά έχουν ανταπεξέλθει. Οικονομική βοήθεια δεν υπάρχει από πουθενά. Ευτυχώς, με τη βοήθεια της ΚΟΕ την οποία και ευχαριστώ, μπορέσαμε να κάνουμε μία 7ήμερη προετοιμασία στο Σάουθεντ, στην οποία δουλέψαμε όπως θα δουλεύαμε 1 μήνα στην Ελλάδα. Επίσης, ιατρική βοήθεια για να αντεπεξέρχονται οι αθλητές δεν έχουμε. Μόνο με την κατάθεση ψυχής που κάνουν τα παιδιά τα καταφέρνουμε. Παλεύουμε μόνοι μας. Ήμασταν χωρίς συμμετοχή σε κάποιον αγώνα από τις 25 Ιουλίου 2011. Και μιλάμε για ένα άθλημα με ιστορία, που το 2004 μας έφερε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση των αθλητών μας τόνισε: «Με τις υπάρχουσες συνθήκες, η απόδοση του Μάνου και του Παπαρούνα, οι οποίοι πέρασαν έναν προκριματικό που συμμετείχαν 60 αθλητές, είναι για μένα σαν συμμετοχή σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο Μιχάλης Τζήφας δεν ήταν καλός και είχε μέτρια απόδοση. Τον έχω δει και σε καλύτερες μέρες. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 7 μήνες δεν είχαμε επίσημο αγώνα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα τους για τη συνέχεια: «Τώρα πάμε φουλ δυνατά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν. Εκεί θα συμμετάσχουν οι αθλητές που ήταν και στο Παγκόσμιο του Λονδίνου μαζί με 2 ακόμη αθλήτριες, την Ελένη Κατσούλη και Ιουλιάνα Μπανούση. Θα είναι καλό για τα παιδιά το γεγονός ότι θα αγωνιστούν. Δεν θα έχουμε κάποιο στόχο. Εμείς κοιτάμε να πάμε στον τελικό και μετά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος