ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Κώστας Λούδης

« Πάμε στο Φάιναλ Φορ για το καλύτερο»

  12.04.2013 16:26       753

Για την ιστορική πρόκριση του Νηρέα Λαμίας, που κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να μπει στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Πανιωνίου με 8-6 στο Καρπενήσι, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Λούδης, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε και την προτίμησή του για τον αντίπαλο που θα ήθελε στα ημιτελικά του θεσμού:

«Γνωρίζαμε εξ’ αρχής ότι παίζαμε κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, και δεδομένου ότι η τελική φάση της Α2 ξεκινά πολύ αργότερα, ήταν εκ φύσεως αδύνατο να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση. Ο Πανιώνιος είναι πολύ ανταγωνιστικός στην Α1 και πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα βρίσκεται κάπου στο κέντρο της βαθμολογίας.

Καταφέραμε τακτικά και σταθήκαμε πολύ σωστά μέσα στο νερό.  «Κλειδί» για την πρόκριση ήταν η καλή άμυνα, ενώ στην επίθεση καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν στο ξεκίνημα του αγώνα. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει πολύ έμπειρους παίχτες, με μεγάλη προσωπικότητα και αυτό μας βοήθησε να διατηρήσουμε αυτό το υπέρ μας σκορ μέχρι και την λήξη.

Σίγουρα η ομάδα που θα θέλαμε για αντίπαλο, χωρίς να θέλω φυσικά καθόλου να την υποτιμήσω,  είναι το Αργοστόλι. Διεκδικεί αυτή τη στιγμή έξοδο στην Ευρώπη και κάνει μια σπουδαία χρονιά, παρόλα αυτά είναι περισσότερο στα μέτρα μας απ’ ότι Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη. Θεωρώ πως μας δίνετε η δυνατότητα, μέσα σε 40 μέρες που έχουμε μέχρι τα ημιτελικά, να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να φανούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται. Στο Φάιναλ Φορ πάμε για το καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Νηρέα Λαμίας και συνέχισε:

«Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας, καθώς είναι πρωτόγνωρο για τη Λαμία να βρίσκεται σε ένα Φάιναλ Φορ. Τα παιδιά γνώριζαν από την αρχή ότι έχουν μπροστά τους μια τεράστια πρόκληση, να γίνουν η πρώτη ομάδα της Α2 που θα περάσει από στους «4» του Κυπέλου. Η Λαμία κάνει εδώ και μια τετραετία μια πολύ μεγάλη και αξιόλογη προσπάθεια που επιτέλους φαίνεται πως καρποφορεί.

Νομίζω ότι αν  στον τελικό τεθούν αντιμέτωποι Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα είναι ένα πολύ δυνατό και καλό παιχνίδι, με δύο ισάξιους αντιπάλου που ξεχωρίζουν στην Ελλάδα. Εκεί δε νομίζω πως θα υπάρχει φαβορί.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος