ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Πανελλήνια ρεκόρ από Παπαθεοδώρου, Πυρίλη και Ντούμα

  20.07.2024 21:01       2871

Ο Νίκος Παπαθεοδώρου του Ηλυσιακού, η Δέσποινα Πυρίλη του Πανσερραϊκού και ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας του Ολυμπιακού, σημείωσαν πανελλήνια ρεκόρ στη σημερινή (20/7) δεύτερη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α-Β’ κατηγορίας που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Στα 50μ ύπτιο ο Παπαθεοδώρου με επίδοση 26.17 σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ παίδων που ανήκε εδώ και 12 χρόνια στον Απόστολο Χρήστου με 26.21 από τις 11/7/2012. Τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για μένα καθώς για πρώτη φορά ανήκω στη κατηγορία των Παίδων. Ασφαλώς και έχω περιθώρια βελτίωσης καθώς έκανα κάποια λάθη. Εννοείται θα δουλέψω και θα βγει καλύτερο αποτέλεσμα. Η χρονιά φέτος ήταν δύσκολη για μένα καθώς υπήρχαν πολλοί αγώνες και πολλές αποστολές στο εξωτερικό, πιστεύω όμως πως ανταπεξήλθα και ήταν μια καλή χρονιά. Πέτυχα κάποιους στόχους που τους σκεφτόμουν για την επόμενη χρονιά, οπότε θα βάλω δυσκολότερα στον εαυτό μου και εννοείται πως δουλεύω για αυτούς. Προπονητής μου είναι ο κ.Αθυμαρίτης, αφιερώνω την επιτυχία μου στους γονείς μου που με στηρίζουν».

Η Πυρίλη με 28.51 στα 50μ ύπτιο επίσης, πέτυχε διπλό πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων. Αντίστοιχα τα προηγούμενα ρεκόρ ήταν 28.71 της ίδιας από το 2023 και 28.60 της Νόρας Δράκου από το 2010. Είπε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη, μου άρεσε πολύ η κούρσα μου. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα καθώς έχουμε το θέμα με το κολυμβητήριο, αλλά συνεχώς βελτιώνομαι, κάνω ρεκόρ, με σκληρή προπόνηση και καθημερινές μετακινήσεις σε κολυμβητήρια για προπόνηση».

Ρεκόρ παίδων με χρόνο 28.20 στα 50μ πρόσθιο σημείωσε ο Ντούμας ( είχε 28.34 απο το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων) λίγα 24ωρα πριν ανέβει στο αεροπλάνο με την υπόλοιπη αποστολή για να λάβει μέρος στου; Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Στα 16 του χρόνια που θα κλείσει μάλιστα στις 26/7, ημέρα της Τελετής Έναρξης, ο «Βενιαμίν» της ελληνικής αποστολής.

Πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα και ο Κωνσταντής Χουρδάκης, πρωταθλητής Ευρώπης Εφήβων στην ανοικτή θάλασσα πριν λίγες μέρες. Επεσήμανε: «Ήταν το όνειρό μου να κατακτήσω ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η σεζόν πηγαίνει πολύ καλά, δεν κρύβω πως είμαι λίγο κουρασμένος αλλά θα προσπαθήσω να πάω καλά σε όλα τα αγωνίσματα μου. Απολαμβάνω να κολυμπάω, το ευχαριστιέμαι. Ο Εθνικός ύμνος που ακούστηκε ήταν κάτι πολύ τιμητικό και πλέον θα ετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιταλία».

Τους αγώνες παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες όλων των παιδιών, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Αφρουδάκης, , η Γ’ Αντιπρόεδρος, Αλεξία Μαρίνη, ο Ταμίας, Γιώργος Κατσαντώνης, το μέλος του δ.σ., έφορος κολύμβησης και εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης υπάρχουν live results.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Κυριακή 21/07/2023- Γ1’ Αγωνιστική 08:30, Γ2’ Αγωνιστική 15:30, Γ3’ Αγωνιστική 18:15

Δευτέρα 22/07/2023- Δ1’ Αγωνιστική 08:30, Δ2’ Αγωνιστική 15:30, Δ3’ Αγωνιστική 17:40

Η διοργάνωση μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming από το κανάλι της ΚΟΕ στο YouTube.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος