ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ACROPOLIS SWIM OPEN 2024

Πανελλήνιο ρεκόρ 23 ετών κατέρριψε η Άρτεμις Βασιλάκη!

  28.04.2024 18:49       3555

Η φανταστική Άρτεμις Βασιλάκη, αυτό το καταπληκτικό ταλέντο της κολύμβησης της πατρίδας μας, έγραψε ιστορία πριν λίγο στο ΟΑΚΑ στη σημερινή (Κυριακή 28/4) τρίτη και τελευταία ημέρα του  Acropolis Swim Open 2024.

Κολύμπησε τα 400μ ελεύθερο σε 4:11.47 και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών που κρατούσε από το μακρινό 2001 η Ζωή Δημοσχάκη, που είχε σημειώσει 4:11.59 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στη Μάλτα. Αυτό ήταν το αρχαιότερο πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών και γυναικών που υπήρχε στη λίστα. Υπήρχε γιατί η 18χρονη πρωταθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου, αποτέλεσε την αφορμή να αποτελέσει παρελθόν.

Παράλληλα αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και Νέων Γυναικών, που επίσης είχε με το 4:11.59 η Δημοσχάκη, τριπλό δηλαδή πανελλήνιο ρεκόρ! 

Μια σύσταση γιατρού έστειλε την Βασιλάκη στη πισίνα το 2013 και στην ομάδα του Τρίτωνα, και από τότε και μετά έκανε την ομάδα το δεύτερο σπίτι της. Λέει η ίδια στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Ξεκίνησα το κολύμπι εξ αιτίας ενός ατυχήματος που είχα μικρή, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στο επίπεδο που είμαι τώρα και όλο αυτό οφείλονται στον προπονητή μου κ.Γιώργο Σουρδή και την προπονήτρια ξηράς την κ.Βάσω Σουρδή αλλά και την οικογένεια μου». Γονείς της η Δήμητρα και ο Μάνος, ενώ έχει και έναν αδελφό τον Θάνο. Η Άρτεμις από τα 9-12 χρόνια της και πριν την μάθει όλη η κολυμβητική κοινότητα, ήταν η κυρίαρχος στους Παγκρήτιους αγώνες. Από το 2018-19, πρωταγωνιστεί στα πανελλήνια πρωταθλήματα, βελτιώνει τους χρόνους της και τα πανελλήνια ρεκόρ ενώ αποτελεί μέλος των εθνικών μας ομάδων. Και ακόμα, μάλλον, δεν έχουμε δει τίποτα.

«Αφιερώνω το ρεκόρ στην οικογένειά μου και στους προπονητές μου», τόνισε πανευτυχής βεβαίως μετά το ιστορικό ρεκόρ και πρόσθεσε: «Αν μου έλεγαν πριν χρόνια ότι θα σημειώσω αυτό το χρόνο θα έλεγα πως είναι κάτι το απίστευτο, και όμως τα κατάφερα. Το ήθελα πολύ, το προσπάθησα πολύ, και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Παρά το γεγονός πως τις προηγούμενες μέρες αγωνίσθηκα στα 800μ ελεύθερα και στα 1500μ ελεύθερα, είχα δίπλα μου πολύ καλές αθλήτριες και αυτό μου έδωσε κίνητρο. Θα κάνω τη καλύτερη προπόνηση για να πάω όσο το δυνατόν καλύτερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Στα 400μ ελεύθερο των ανδρών νίκησε (τρίτο χρυσό στη διοργάνωση) ο Δημήτρης Μάρκος (ΑΝΟΑ) με ρεκόρ αγώνων 3:50.28.

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ και όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Οι αγώνες καλύπτονται από την KOE TV.

Η είσοδος για τους φίλους της κολύμβησης και του αθλητισμού είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το πρόγραμμα της γ' ημέρας (Κυριακή 28/4) βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος