ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΠΕΝ / ΟΑΚΑ

Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων στα 100μ πεταλούδα η Γεωργία Δαμασιώτη

  16.02.2020 20:06       1527

Οι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης της ΟΠΕΝ κατηγορίας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (16/2), στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με τη Γεωργία Δαμασίωτη να πετυχαίνει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων στα 100μ πεταλούδα, ενώ τρεις αθλητές έπιασαν όρια για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Η Ελληνίδα κολυμβητήρια κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 100μ πεταλούδα, με επίδοση 59.57, έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων και πέτυχε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Παναγιώτας Τσιάλτα από τις 27/6/2009 με 59.91.Στο ίδιο αγώνισμα, η Άννα Ντουντουνάκη του ΠΑΟΚ, με χρόνο 57.93, πήρε το χρυσό μετάλλιο, ενώ παράλληλα έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών. Στα 100μ ύπτιο στη σκυτάλη Ανδρών, ο Απόστολος Χρήστου με 54.21 έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Παπαδόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας τα κάτωθι: "Το επίπεδο των αγώνων ήταν πάρα πολύ καλό. Σημειώθηκε ένα Πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ οι αθλητές έπιασαν αρκετά όρια για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε στο Τόκιο με 8-9 αθλητές, ενώ θεωρώ ότι ο Βαζαίος, ο Χρήστου και ο Γκολομέεβ είναι σε τροχιά μεταλλίων".

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.