ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Πανελλήνιο Ρεκόρ Παμπαίδων Β’ ο Θώμογλου

  22.07.2014 20:37       1836

Πανελλήνιο Ρεκόρ σημείωσε ο Σάββας Θώμογλου του Ν.Α.Σ Ημαθίας κατά την πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κατηγοριών, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο των Ιλισίων από σήμερα (22/7) και μέχρι την Κυριακή (27/7).

Ο Μακεδόνας κολυμβητής, με χρόνο 2:29:90 στα 200μ πρόσθιο στην κατηγορία των Παμπαίδων Β’, ήταν ο πρωταγωνιστής της σημερινής πρώτης ημέρας των αγώνων.

Άλλες αξιόλογες επιδόσεις κατά την πρώτη ημέρα:

Μαρκέλλα Δαμασιώτη (Ωκεανός) με 29:56 στα 50μ πεταλούδα Παγκορασίδων Α’

Νικολέτα Παυλοπούλου (Ωκεανός) με 29:54 στα 50μ πεταλούδα Παγκορασίδων Β’

Παναγιώτης Μπολάνος (Γ.Σ. Αιγάλεω)  με 2:12:86 στα 200μ ύπτιο Παμπαίδων Α’

Αποστόλης Παπαστάμος (ΝΟ Χανιών) με 2: 16:45 στα 200μ ύπτιο Παμπαίδων Β’

Ευαγγελία Καταραχιά (ΝΟ Λάρισας) με 2:27:12 στα 200μ ύπτιο Παγκορασίδων Α’

Μαρία-Μελίνα Τροχαλάκη (ΚΟ Ηρακλείου) με 2:27:87 στα 200μ ύπτιο Παγκορασίδων Α΄

Νικολέτα Πλοκαμάκη (ΝΟ Χανίων) με 2:25:68 στα 200μ ύπτιο Παγκορασίδων Β΄’

Γεωργία Παπαγιάννη (Κ.Ε.ΚΟΖ) με  1:01:97 στα 100μ ελεύθερο Παγκορασίδων Β’

Στέλιος Βογιατζόγλου (ΠΑΟΚ) με  55:80 στα 100μ ελεύθερο Παμπαίων Α’

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο τεχνικός σύμβουλος στο άθλημα, Χριστόδουλος Χούμας δήλωσε: «Ο Σάββας Θώμογλου έκανε μια εξαιρετική επίδοση, η οποία έφερε και το Πανελλήνιο ρεκόρ της Κατηγορίας, αλλά και σε πολλά άλλα αγωνίσματα είχαμε έναν αρκετά καλό συναγωνισμό. Ιδιαίτερα στους απογευματινούς τελικούς, είχαμε και καλές επιδόσεις και τη συμμετοχή των φιλάθλων που κατέκλυσαν το Ιλίσιο κολυμβητήριο. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε καλά, έχουμε άλλες πέντε μέρες αγώνων. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από όσα έχουμε εντοπίσει και αφορούν το κολυμβητήριο των Ιλισίων. Είναι γεγονός ότι ένα πρωτάθλημα τέτοιας μαζικότητας  χρειάζεται  άλλου είδους εγκαταστάσεις. Το ΟΑΚΑ είναι το κολυμβητήριο που μας καλύπτει αλλά είναι κλειστό για τους γνωστούς λόγους. Παρόλα αυτά, τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς, έκαναν πολύ καλές επιδόσεις και πιστεύω ότι ολοκληρώνουν την περίοδο με τον καλύτερο τρόπο».

Πανελλήνιο Ρεκόρ σημείωσε ο Σάββας Θώμογλου του Ν.Α.Σ Ημαθίας, με χρόνο 2:29:90 στα 200μ πρόσθιο στην κατηγορία των Παμπαίδων Β’

Ο Σάββας Θώμογλου, κάτοχος πλέον του Πανελληνίου ρεκόρ στα 200μ πρόσθιο στην κατηγορία των Παμπαίδων Β ’, σημείωσε: «Νιώθω πολύ καλά με το μετάλλιο και με το ρεκόρ. Νομίζω ότι ανταμείβονται οι κόποι μου για τα τρία χρόνια που κολυμπάω. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου Στέλιο Αμπατζίδη και στους γονείς μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια για να κολυμπάω και να κάνω αυτές τις επιδόσεις».

«Νομίζω ότι ανταμείβονται οι κόποι μου για τα τρία χρόνια που κολυμπάω», δήλωσε ο Σάββας Θώμογλου.

Ο προπονητής του Σάββα Θώμογλου, Στέλιος Αμπατζίδης, σχολίασε: «Ο Σάββας δούλεψε πολύ σκληρά γι’ αυτό το ρεκόρ όλο αυτό τον καιρό και το μετάλλιο είναι η ανταμοιβή του. Έχουμε εγκαταστάσεις υπομονή, επιμονή και τα παιδιά προσπαθούν πολύ για να ανεβαίνουν επίπεδο. Ο Σάββας μπορεί να φτάσει ψηλά, αν και αυτό θα γίνει βήμα-βήμα. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι δουλεύει πολύ».

Η Γεωργία Παπαγιάνη, της Κ.Ε Κοζάνης, νικήτρια στα 100μ ελεύθερο Παγκορασίδων Β’, τόνισε: «Έχουμε εικοσιπεντάρα πισίνα στην Κοζάνη και δυσκολευόμαστε πολύ στην πενηντάρα. Είμαι ευχαριστημένη με το μετάλλιο. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα γιατί κατέβηκα με τον καλύτερο χρόνο. Αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα και προπονητή μου Χάρη Παπαγιάννη. Στόχος μου είναι να κατεβάσω όσο μπορώ τους χρόνους μου για τη συνέχεια».

Η Δέσποινα Μαρκαντέ  νικήτρια στα 100μ ελεύθερο Παγκορασίδων Α΄, αθλήτρια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, τόνισε από την πλευρά της : «Φέτος ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα. Κουράστηκα, αλλά τελικά τα κατάφερα. Στόχος μου για την ερχόμενη χρονιά είναι να πιάσω τα όρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ερχόμενης χρονιάς. Τα πράγματα γενικά στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολα, υπό την έννοια ότι μερικές φορές δεν έχουν όλες οι ομάδες κολυμβητήριο και αναγκαζόμαστε να μετακινούμαστε συχνά. Γίνεται όμως αποδοτική δουλειά, όπου και να πηγαίνουμε. Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον μου. Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, Λευτέρη Μήτρακα, ο οποίος έχει πιστέψει πολύ σε μένα και του οφείλω πολλά».

Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης, Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, υπογράμμισε σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες γίνονται οι αγώνες: «Το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ από το 2004 δεν έχει άδεια λειτουργίας. Είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, να έχουμε αυτό το κολυμβητήριο το Ιλίσιο. Σ’ αυτές τις συνθήκες έχουμε ένα πρωτάθλημα με τη συμμετοχή πάνω από 1650 παιδιών και πρέπει να προσαρμοστούμε».

Αναφερόμενος στην σπουδαία εμφάνισης της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Εφήβων- Νεανίδων στο Ντόρντρεχτ  της Ολλανδίας, όπου και είχαμε την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, σημείωσε: «Είναι γεγονός ότι έχουμε παράδοση σε αυτές τις ηλικίες. Όσο πίσω και να ανατρέξω, δεν υπάρχει ευρωπαϊκή διοργάνωση που να μην έχουμε πάρει ένα τουλάχιστον μετάλλιο. Συνεχίσαμε αυτή την παράδοση και παρά τις δυσοίωνες συνθήκες ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει και τις επόμενες χρονιές».

Τέλος, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Σαρακατσάνης δήλωσε: «Οι ελπίδες μας για μετάλλιο είναι στις Μεγάλες Αποστάσεις στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου. Στην κλασσική κολύμβηση είναι δύσκολα τα πράγματα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, στην ενότητα Τρέχοντα Αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος