ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WOMENS WORLD LEAGUE SUPER FINAL/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (25-11)

Πανέτοιμες στον δρόμο για ένα μετάλλιο

  16.06.2021 21:54       938

«Τα ψέμματα τελείωσαν». Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών θα δώσει τον κρίσιμο αγώνα της προημιτελικής φάσης απέναντι στην Ρωσία στις 20.15 την Πέμπτη 17 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ με στόχο να προκριθεί στα ημιτελικά και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Women’s World League Super Final που πραγματοποιείται στην Αθήνα και το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Ιουνίου.

Μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στο Καζακστάν (25-11) και την κατάληψη της 3ης θέσης στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, ο προπονητής Τεο Λοράντος και οι παίκτριες του τόνισαν ότι η Εθνική είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα απέναντι στην 2η ομάδα του Α ομίλου, την Ρωσία.

Τεο Λοράντος (προπονητής Εθνικής ομάδας):

«Ο προημιτελικός είναι η αρχή που θα μας οδηγήσει στα μετάλλια. Είναι ένας αγώνας με υπερβολική πίεση και οι παίκτριες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για να ανταποκριθούν. Έχουμε δουλέψει σε αυτό το κομμάτι τους προηγούμενους μήνες. Η Ρωσία είναι μια σπουδαία ομάδα, με πολλές εναλλακτικές. Στήνουμε μία ομάδα που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και όχι στις αδυναμίες των αντιπάλων. Όταν κάνεις αυτό, μπορείς να κυριαρχήσεις. Θεωρώ ότι θα είναι καλό για τα κορίτσια να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Είναι μια ευκαιρία για τους Έλληνες φιλάθλους να έρθουν κοντά στο άθλημα και να έχουν ωραίες παραστάσεις με αγώνες υψηλού επιπέδου».

Ελευθερία Πλευρίτου (καλύτερη παίκτρια του αγώνα Ελλάδα- Καζακστάν):

«Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αύριο. Στους μέχρι σήμερα αγώνες του ομίλου δεν ήμασταν τόσο δυνατές όσο θα θέλαμε. Είχαμε το μειονέκτημα των τριών παικτών που απουσίαζαν λόγω τιμωρίας. Είμαστε έτοιμες για καθετί που θα συμβεί στον προημιτελικό απέναντι στη Ρωσία. Μας ξέρουν οι Ρωσίδες και τις ξέρουμε κι εμείς. Θα γίνει ένα σπουδαίο ματς. Βλέπω ότι η εγκατάσταση είναι ένας χώρος που μπορεί με ασφάλεια να φιλοξενήσει τον κόσμο, τον οποίον θα θέλαμε να είναι αύριο κοντά μας».

Ελένη Ξενάκη (διεθνής):

«Ο αγώνας απέναντι στο Καζακστάν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, όπως αναμένονταν. Ήμασταν πλήρεις μετά την επιστροφή των τριών κοριτσιών που δεν αγωνίστηκαν απέναντι σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ετοιμαζόμαστε για το αυριανό προημιτελικό κόντρα στη Ρωσία. Είμαστε έτοιμες να διεκδικήσουμε την νίκη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ