ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Πανηγυρική επανεκλογή του Δημήτρη Διαθεσόπουλου στην Αντιπροεδρία της LEN

  29.09.2012 15:49       1013

Με πανηγυρικό τρόπο και ομοφώνως, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος επανεκλέχτηκε σήμερα (29/9) Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len), κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Κασκάις της Πορτογαλίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, που εκλέχτηκε για πρώτη φορά Αντιπρόεδρος της Len πριν τέσσερα χρόνια (2008) και μετέχει στο «Μπιρό» της από το 2004, θα παραμείνει έτσι στο υψηλό αξίωμα του έως τον Σεπτέμβρη του 2016.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μάλιστα,  ορίστηκε να είναι ένας από τους τρεις (Τάμας Γκιάρφας και Ντέιβιντ Σπαρκς οι άλλοι δύο) που θα εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο νέο «Μπιρό» (Εκτελεστικό Συμβούλιο) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina), με τον Έλληνα κορυφαίο αθλητικό παράγοντα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλάβει – στις εκλογές του ερχόμενου Ιουλίου στη Βαρκελώνη – μία από τις θέσεις των Αντιπροέδρων της Fina, ως εκπρόσωπος της Ευρώπης.

Νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι πλέον ο Ιταλός Πάολο Μπαρέλι (μοναδικός υποψήφιος), σε αντικατάσταση του Νόρι Κρούχτεν (Λουξεμβούργο), νέος Γενικός Γραμματέας ο Βρετανός Ντέιβιντ Σπαρκς (αντικαθιστά τον Σουηδό Σβεν Φόλβικ) και νέος Ταμίας ο Ούγγρος Τάμας Γκιάρφας (αντί της Γερμανίδας Κρίστα Τάιλ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εννέα θέσεις των Μελών, εκτός Προεδρείου, του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που είναι 17μελές, υπάρχουν πλέον οκτώ νέα πρόσωπα.

Στη Γενική Συνέλευση της Len μετείχαν 44 από τις 51 χώρες – μέλη της .

Καθοριστική πάντως, για την διαμόρφωση των ισορροπιών στο νέο «Μπιρό», κρίνεται η Γενική Συνέλευση της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας (Comen) που προηγήθηκε χτες (28/9) και στην οποία μετείχαν 32 χώρες. Μάλιστα, τα 11 από τα 17 μέλη του «Μπιρό» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προέρχονται από χώρες – μέλη της Comen

Σημειώνεται ότι Πρόεδρος της Comen είναι ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος που μετέχει και στο νυν "Μπιρό" της Fina.

Διαθεσόπουλος: «Κυρίαρχος ο λόγος μας»

Λίγη ώρα μετά τη Γενική Συνέλευση της Len και πριν αρχίσει η συνεδρίαση του νέου «Μπιρό» της, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε για τη σημασία της εκλογής του: «Αποδείξαμε άλλη μία φορά ότι ο λόγος μας είναι κυρίαρχος στα διεθνή φόρα των αθλημάτων μας.

Σε μια εποχή όπου η χώρα μας εξακοντίζεται και λοιδορείται, αποδείξαμε ότι ο ρόλος μας είναι πρωταγωνιστικός και η φωνή μας ακούγεται δυνατά για τα αθλήματα μας και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα».

Μπαρέλι: «Νέα εποχή για τη Len»

Ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Είμαι ευτυχής γιατί ανοίγεται μια νέα περίοδος για τη Len  και τα αθλήματα της, με τη σημερινή εκλογή του νέου «Μπιρό» και των οργάνων της. Πιστεύω ότι κάτι καινούριο γεννιέται. Όλοι μας θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Αργά το απόγευμα, το νέο «Μπιρό» θα προχωρήσει και στη σύνθεση των νέων Επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Στη ΦΩΤΟ ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ