ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Περικλής Δαμάσκος

«Πάντοτε υπάρχει ταλέντο»

  24.02.2012 13:11       1479

Το τριήμερο 24-26 Φεβρουαρίου, πέφτει η αυλαία της Α’ προκριματική φάση του Παιδικού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, με τους αγώνες για τους ομίλους του Βόλου και της Πάτρας. Για τη διοργάνωση μίλησε ο πλέον αρμόδιος, ο προπονητής της εθνικής ομάδας παίδων, Περικλής Δαμασκός :

«Πάντοτε αυτές οι διοργανώσεις έχουν ταλέντο. Γι’ αυτό άλλωστε οι προπονητές παρακολουθούν αυτούς τους αγώνες για να βλέπουν ποια παιδιά υπάρχουν και αξίζουν. Επίσης, είναι καλό και για τα παιδιά να ξέρουν ότι οι ομοσπονδιακοί προπονητές τα παρακολουθούν».

Στη συνέχεια ο τεχνικός τόνισε για το μέλλον του αθλήματος: «Η εξέλιξη του αθλήματος αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων. Ο κύριος αφορά τη διάθεση και τη δυνατότητα της πολιτεία να βοηθήσει. Η κολυμβητική ομοσπονδία προσπαθεί συνεχώς. Το ερώτημα είναι θα έχει τη θέληση και η πολιτεία να βοηθήσει ώστε μέσω του αθλητισμού να παράγουμε; Στην ΚΟΕ έχουμε την διάθεση, το κουράγιο, το μεράκι και προσπαθούμε για το καλό του χώρου. Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι το μόνο πράγμα που μας μένει για να αισιοδοξούμε».

Επίσης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοργάνωση υπογράμμισε: «Το πρόβλημα των εγκαταστάσεων είναι πολύ μεγάλο. Το είχαμε επισημάνει με αφορμή με αφορμή το παγκόσμιο νέων του Βόλου και πριν το ευρωπαϊκό της Ριέκα. Αλλά φαίνεται πως χτυπάγαμε στου κουφού την πόρτα».

Τέλος, ο προπονητής μίλησε για την δυναμικότητα των ομάδων: «Σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Όμως, σ’ αυτή την ηλικία δεν έχει τόση αξία ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα ή ποιος θα βγει δεύτερος. Σημασία έχει αυτά τα παιδιά να έχουν εξέλιξη και να μαθαίνουν σωστά το άθλημα».

Στη φωτογραφία, ο Περικλής Δαμάσκος (στη μέση)

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος