ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ, ΣΟΜΠΑΤΕΛΙ

Παπανικολάου: "Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, ζούμε ένα όνειρο και είμαστε περήφανοι που χαίρεται όλη η Ελλάδα"

  19.08.2018 23:18       1362

Στον έβδομο ουρανό βρέθηκαν τα παιδιά της Εθνικής μας ομάδας των Εφήβων μετά την εκπληκτική επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σομπατέλι, με την οποία έδωσαν συνέχεια με τον πιο εμφατικό τρόπο στην παράδοση που έχει το άθλημα με διεθνείς διακρίσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες Ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Παπανικολάου, ο Έλληνας φουνταριστός, που αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της διοργάνωσης, μιλάει για όλα αυτά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και τονίζει την περηφάνια που ένιωσαν αυτός και οι συμπαίκτες του για τη χαρά που έδωσαν στους Έλληνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Παπανικολάου:

"Κατ' αρχάς θέλω να πω ότι είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Δεν μπορώ να το περιγράψω εγώ και οι συμπαίκτες. Τα συστατικά της επιτυχίας είναι πρώτα απ' όλα η πολλή και σκληρή δουλειά στην προετοιμασία για περίπου δύο μήνες. Είχαμε βάλει στόχο αρχικά να μπούμε απευθείας στην 8άδα. Μετά πήραμε ώθηση, πιστέψαμε στις δυνατότητες της ομάδας, είπαμε ότι μπορούμε να πάμε ακόμα ψηλότερα και καταλήξαμε να πάρουμε το χρυσό. Να κατακτήσουμε την κορυφή του κόσμου. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει απολύτως ακόμα. Είμαστε σε ένα όνειρο. Όσο περνάει η ώρα το πιστεύουμε ότι είναι πραγματικότητα και μας διακατέχει ένα περίεργο, όμορφο συναίσθημα.

Όσον αφορά στη διαχρονικότητα που έχει αυτό το άθλημα, όλοι μας χαιρόμαστε που είμαστε κομμάτι αυτών των επιτυχιών της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί και ελπίζουμε να συνεχίσει να το κάνει σε όλες τις ηλικίες, Ανδρών και Γυναικών. Δείξαμε ότι αυτή η γενιά έχει πολύ ταλέντο και πίστη σε αυτό που κάνει. Και σε λίγα χρόνια, με την κατάλληλη δουλειά και τη σκληρή προπόνηση, κάποια παιδιά θα στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών και γιατί όχι να κάνουν ανάλογα πράγματα και με αυτήν.

Είμαστε περήφανοι που αυτή η επιτυχία κατάφερε να δώσει λίγη χαρά στους Έλληνες, σε μια περίοδο που δεν έχουν συμβεί και τα καλύτερα. Έχουμε όλοι την ανάγκη, μέσα από τον αθλητισμό, να ξεχαστούμε, να δούμε την Ελλάδα στα ψηλά".

Για την ατομική του διάκριση ως MVP ο Παπανικολάου είπε: "Όταν πήρα το βραβείο δεν έδωσα και τόσο μεγάλη σημασία, γιατί είχα σοκαριστεί με αυτό το τεράστιο επίτευγμα που είχαμε καταφέρει ως ομάδα. Πάντως, νιώθω μεγάλη χαρά και για την ατομική διάκριση. Το αφιερώνω οικογένειά μου και στους προπονητές μου, γιατί χάρη σε αυτούς έγινα αυτό που είμαι τώρα και έφτασα μέχρι εδώ".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής