ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Παράδειγμα προς μίμηση ο Δρυμωνάκος

  27.05.2012 19:42       1537


Ο Γιάννης Δρυμωνάκος (φώτο), κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο μετάλλιό του στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Ντέμπρεστεν, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, σπάζοντας μάλιστα το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. Μικτή Ατομική.

Εντούτοις, ο Έλληνας αθλητής δήλωσε τσαντισμένος, θεωρώντας ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, ενώ στην συνέχεια αφιέρωσε το μετάλλιο στην οικογένειά του, κάνοντας παράλληλα μια μικρή αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

Για την τελευταία κούρσα του στο Ευρωπαϊκό: «Είμαι τσαντισμένος. Μπορεί να είμαι χαρούμενος για το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, για το 6ο μετάλλιο στην καριέρα μου, αλλά είμαι πολύ τσαντισμένος που δεν κατάφερα να πάρω το ασημένιο μετάλλιο, και να κερδίσω τον Βεράστο μέσα στην χώρα του. Αυτό που με εμπόδισε να το κάνω ήταν η αναπνοή μου, που με εμπόδισε να δω τον αντίπαλό μου, και δεν μου έδωσε την δύναμη στην τελευταία χεριά να χτυπήσω γρηγορότερα την ηλεκτρονική πλάκα χρονομέτρησης. Δεν πειράζει όμως. Αυτή η επιτυχία μου δίνει δύναμη για τους Ολυμπιακούς, που ήταν ο αρχικός μου στόχος όλη την χρονιά. Παρ’ όλα πιστέυω πως στο Λονδίνο, και στα 400 Μικτής θα γίνουν πολλά τρελά πράγματα, γι’ αυτό θέλω να κρατάω μικρό καλάθι».

Για το μετάλλιο, και που το αφιερώνει: «Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο σε πολλούς ανθρώπους και πάνω απ’ όλους στην οικογένειά μου, και τον προπονητή μου, Δημήτρη Δαμασιώτη, που τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο».

Μετά την αφιέρωση του μεταλλίου, ο προπονητής του Γιάννη Δρυμανάκου, Δημήτρης Δαμασιώτης, πήρε την σκυτάλη και σχολίασε και αυτός στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Ο Γιάννης είναι ένα παλικάρι, γεννημένο για αυτές τις κούρσες. Πρέπει να αποτελεί παράδειγμα, όχι μόνο για τους συναθλητές του, αλλά και για όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι ένας μαχητής, έχει μεγάλη καρδιά και σπουδαίο χαρακτήρα. Τώρα που φτάσαμε στο πέρας των αγώνων, θέλω να πω πως είχε δύο τραυματισμούς στους δύο ώμους. Αλλά επειδή δεν μας αρέσουν οι δικαιολογίες, δεν είχαμε αποκαλύψει τίποτα. Αυτό το τραυματιμένο παλικάρι ήρθε εδώ και πήρε δύο μετάλλια, με εκπληκτικές κούρσες. Πιστεύω ότι αυτό το μετάλλιο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες, που πρέπει να δείχνουν την ίδια αυταπάρνηση, που δείχνει τόσα χρόνια ο Γιάννης μέσα στο νερό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος