ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥ / ΡΩΜΗ

Παράδειγμα προς μίμηση ο Τάσος

  09.07.2021 20:36       3106

Παράδειγμα προς μίμηση για την ελληνική νεολαία πρέπει να αποτελέσει ο πρωταθλητής κολύμβησης Τάσος Κούγκουλος, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουλίου, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 50 ύπτιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων – νεανίδων που πραγματοποιείται στην Ρώμη.

Με επίδοση 25.63 ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος με την πανδημία και τις πανελλαδικές εξετάσεις που κλήθηκε να δώσει, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το άνευ της εισαγωγής του στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ο Τάσος εντυπωσίασε τις δύο τελευταίες μέρες στην Ρώμη αφού κατάφερε να πετύχει τρία ατομικά ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες που έδωσε στα προκριματικά, τον ημιτελικό και τον τελικό του αγωνίσματος.

Αμέσως μετά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου, ο Τάσος μίλησε στο γραφείο τύπου της κολυμβητικής ομοσπονδίας και εμφανώς συγκινημένος, υποστήριξε τα κάτωθι:

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει. Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για μένα. Κλήθηκα να αντιμετωπίσω τα τεράστια προβλήματα της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων, καθώς επίσης και τις εξετάσεις που έπρεπε να δώσω για την εισαγωγή μου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όλα τα ανωτέρω, πιστέψτε με, είναι εξαιρετικά δύσκολα στη ζωή ενός εφήβου. Με έχει συνεπάρει η σημερινή επιτυχία. Δεν θέλω να εκφράζομαι για το μέλλον, αλλά τα καλύτερα έρχονται για μένα. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορεί να τα καταφέρω, έχοντας ως είδωλα μου τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Απόστολο Χρήστου που έχουν πετύχει ιστορικά γεγονότα στο χώρο της κλασικής κολύμβησης».

Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Τάσου, ο Κώστας Χατζηπέτρου, ο οποίος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη.

«Είμαι μουδιασμένος, νιώθω ανατριχίλα σε όλο μου το κορμί, με το επίτευγμα του αθλητή μου. Πριν φύγει για την Ρώμη δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει τόσο καλά. Διαχειρίστηκε με υπέροχο τρόπο το άγχος και την κούραση και πέτυχε τρία ατομικά ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες μέσα σε λίγες ώρες. Ο Τάσος πέτυχε φέτος απίστευτα πράγματα. Διαχειρίστηκε με τον πιο ωραίο τρόπο τις πανελλαδικές εξετάσεις και το κολύμπι. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ο αθλητής θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και το μέλλον του ανήκει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ