ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Τάσος Παπαναστασίου

«Παράδοση στη γυναικεία υδατοσφαίριση»

  10.11.2015 13:44       2183

Ο Τάσος Παπαναστασίου κλήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος να αναλάβει την εθνική ομάδα κορασίδων (δηλαδή τα κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2000 και έπειτα), μετά από απόφαση του πρόσφατου διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕ. Ο πολύπειρος τεχνικός και πρώην ολυμπιονίκης δείχνει τεράστιο ζήλο για τον νέο του ρόλο και, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι για μένα η ανάπτυξη της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης. Είναι κάτι το οποίο αγαπώ πολύ και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι θα πετύχω στο ρόλο τον οποίο μου ανέθεσε -και τον ευχαριστώ για αυτό- ο πρόεδρος της ΚΟΕ, ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Αφορά ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για το οποίο προετοιμάζομαι και πιστεύω ότι τις προσεχείς ημέρες θα μπορώ, σε συνεργασία με τον Αντώνη Αρώνη, να παρουσιάσω στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ».

Ο Τάσος Παπαναστασίου έκανε πλούσια καριέρα, τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής. Υπενθυμίζεται πως έχει πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1984 και το 1988, σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 1986 και το 1991, ενώ συμμετείχε και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 1985, 1987 και 1989. Μιλώντας για τον νέο του ρόλο και το ποιο μπορεί να είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο προετοιμάζει, τόνισε:

«Θέλω να βάλω στόχους και μια στρατηγική που θα φέρει πολλά νέα κορίτσια στις εθνικές ομάδες. Επίσης επιθυμώ να είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τους προπονητές, να επισκέπτομαι τα σωματεία στις εγκαταστάσεις τους και να δίνω συμβουλές στους προπονητές, να επισκέπτομαι τα σωματεία στις εγκαταστάσεις τους και να δίνω συμβουλές στους προπονητές και τα κορίτσια για το πώς μπορούν να εξελιχθούν. Αυτό δεν θα γίνει μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια, στην επαρχία. Είναι κάτι το οποίο το βλέπω με μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο Τάσος Παπαναστασίου, εκτός από συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα με την Γλυφάδα και ένα με τον Ολυμπιακό. Επίσης, έχει ως προπονητής λαμπρή καριέρα, με τέσσερα πρωταθλήματα Α1 γυναικών, δύο με την Γλυφάδα και δύο με την Βουλιαγμένη, όπως και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης με την Γλυφάδα. Να σημειωθεί σταμάτησε νέος την συμμετοχή του στα εθνικά συγκροτήματα, σε ηλικία μόλις 26 ετών, διότι αφοσιώθηκε στην επιστημονική του καριέρα, μετέβη στο εξωτερικό και αυτή την στιγμή είναι κάτοχος μάστερ στην διοίκηση επιχειρήσεων με ειδικότητα στην διοίκηση αθλητικών οργανισμών.

Καταλήγοντας για τον νέο ρόλο του στο χώρο της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης, ο κ. Παπαναστασίου τόνισε:

«Η ΚΟΕ έχει σαν στόχο όλα τα κορίτσια τα οποία έχουν ταλέντο, να πλαισιώσουν τις εθνικές ομάδες και να συνεχίσουν την λαμπρή παράδοση που έχει η χώρα μας στην γυναικεία υδατοσφαίριση. Να σας θυμίσω ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη μετάλλια, τόσο σε επίπεδο γυναικών, όσο και σε επίπεδο νέων γυναικών και νεανίδων. Ο στόχος, λοιπόν, φέτος, είναι η ανάπτυξη και βέβαια θέλω να σας πω ότι η εθνική ομάδα κορασίδων δεν έχει φέτος κάποια πολύ μεγάλη υποχρέωση, απλώς θα λάβει μέρος σε κάποια τουρνουά που θα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω μετά τον τελικό προγραμματισμό που θα γίνει σε συνεργασία με τον Αντώνη Αρώνη».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ