ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Στέφανος Λέανδρος

«Παράδοση στις επιτυχίες»

  06.11.2015 16:49       1476

Ένα Ευρωπαϊκό και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τις εθνικές ομάδες Νέων Γυναικών και Νεανίδων αντίστοιχα είναι οι στόχοι του Στέφανου Λέανδρου, ομοσπονδιακού τεχνικού, που πριν από λίγες εβδομάδες κλήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος να αναλάβει τις δύο αυτές εθνικές ομάδες και να τις οδηγήσει σε επιτυχίες στις σημαντικές αυτές διοργανώσεις. Ο Στέφανος Λέανδρος, ο οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα περίπου πριν 10 χρόνια και που από το 2010 αποτελεί συνεργάτη της ΚΟΕ, είτε ως βοηθός προπονητή, είτε ως βασικός προπονητής, εκφράζεται με αισιοδοξία για το μέλλον των δύο αυτών συγκροτημάτων και καταθέτει, στο σάιτ της Ομοσπονδίας, τις προσδοκίες του και τις ελπίδες που υπάρχουν για διακρίσεις στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις.

Ξεκινώντας, ο κ. Λέανδρος τόνισε: «Η εθνική ομάδα Νέων Γυναικών έχει ως επιδίωξη την διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη του 2016 στην Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα ο βασικός στόχος της εθνικής ομάδας των Νεανίδων είναι η συμμετοχή και η επιτυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Δεκέμβρη του 2016 στην Νέα Ζηλανδία».

Σημειωτέον, η εθνική ομάδα Νεανίδων αποτελείται από κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 1998 και έπειτα, ενώ τα κορίτσια της ομάδας Νέων Γυναικών είναι γεννημένα το 1997 και έπειτα. Μιλώντας για τις δύο αυτές ομάδες, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Κάθε χρόνο έχουμε και στόχο μια επιτυχία. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην παράδοση που έχουμε, της οποίας εγώ είμαι μέρος, μιας και τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον Γιώργο Μορφέση παίρνουμε πάντα επιτυχίες σε αυτές τις ηλικίες, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Γνωρίζω πολύ καλά που βρίσκομαι και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό και στη νέα αγωνιστική περίοδο».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία των εθνικών ομάδων, ο Στέφανος Λέανδρος υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι πως ο προγραμματισμός είναι λίγο δύσκολος αυτή την στιγμή, λόγω της εθνικής ομάδας Γυναικών και των πολλών υποχρεώσεων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και κυρίως ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, αν τελικά πάρει μέρος σε αυτό. Μέχρι τότε, λοιπόν, δεν μπορούμε να κάνουμε έναν προγραμματισμό εύκολα, γιατί στελέχη της εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών, όπως η Ξενάκη, η Πλευρίτου, η Χυδηριώτη, είναι μέλη και της εθνικής ομάδας Γυναικών, άρα λοιπόν δεν είναι εύκολο να προγραμματίσουμε κάτι. Σίγουρα θα γίνει ένας προγραμματισμός για αυτή την εθνική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει η Ομοσπονδία και θα πετύχει το καλύτερο δυνατό για την άρτια προετοιμασία του συγκεκριμένου συγκροτήματος».

Κλείνοντας, ο κ. Λέανδρος θέλησε να ευχαριστήσει την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρό της για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο άτομό του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Διαθεσόπουλο που όλα αυτά τα χρόνια με περιβάλλει με εμπιστοσύνη για το έργο που έχω επιτελέσει, και η εμπιστοσύνη αυτή αποτελεί μέγιστη τιμή για μένα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ