ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Παρουσίαση του Προγράμματος Ασφαλούς Κολύμβησης

  13.10.2023 12:03       1878

Διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα ‘’Παρουσίαση του Προγράμματος Ασφαλούς Κολύμβησης ‘’, πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 15.30.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των προπονητών κολύμβησης σχετικά με το πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ηλικίες 3 μηνών-12 ετών και έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την αιγίδα της ΚΟΕ & της Π.Ε.Π.Φ.Α.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους, με απαραίτητη προεγγραφή στη        σελίδαhttps://forms.gle/pTxH94QT1JZ9wbgNA

Μόλις γίνει η εγγραφή θα λάβετε τον σύνδεσμο σύνδεσης.

Λίγα λόγια για το
Πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης
για παιδιά ηλικίας 3 μηνών-12 ετών

Το Safe Water Sports, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που προωθεί την ασφάλεια του νερού στο υδάτινο περιβάλλον, ανέπτυξε ένα ξεχωριστό  πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησηςτο οποίο διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο, για παιδιά ηλικίας 3 μηνών έως 12 ετών, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την αιγίδα της ΚΟΕ & της Π.Ε.Π.Φ.Α..


Το πρόγραμμα συνδυάζει την απόκτηση βασικών γνώσεων τεχνικής διαφόρων κολυμβητικών στυλ, την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικών στοιχείων για την απόλαυση στο νερό μέσα από παιγνιώδη μάθηση και παράλληλα την ανάπτυξη θεωρητικών γνώσεων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους προπονητές κολύμβησης. 

Τι περιλαμβάνει:
Το πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης το οποίο έχει ως στόχο να  αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες των παιδιών για την ασφάλειά τους στο νερό, προσφέρει μια σειρά από πιστοποιητικά που θα αποδεικνύουν την εξέλιξή τους σε σύνολο 12 σταδίων εξελίσσοντας τις ικανότητές τους. Μέσω του προγράμματος, τα παιδιά θα μάθουν για συγκεκριμένα στυλ κολύμβησης και αποστάσεις, βασικούς κανόνες ασφαλείας στο υδάτινο περιβάλλον (στη θάλασσα, το κολυμβητήριο, τα εσωτερικά ύδατα), βασικές δεξιότητες αυτοδιάσωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και προαιρετική ειδική ενότητα για junior lifeguard.

Περιλαμβάνει 4 στάδια:
1. πορτοκαλί σκουφάκι 
2. μωβ σκουφάκι
3. ασημί σκουφάκι &
4. χρυσό σκουφάκι

Απευθύνεται σε:
Κολυμβητικούς συλλόγους, ιδιωτικά κολυμβητήρια, προπονητές κολύμβησης


Με την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου ανά ενότητα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ένα ειδικά διαμορφωμένο δίπλωμα (πιστοποιητικό), το οποίο θα αντιστοιχεί στις γνώσεις και στις δεξιότητες που το παιδί έχει κατακτήσει.
Βασική προϋπόθεση η δωρεάν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής από το κολυμβητήριο/προπονητή κολύμβησης!
                                        
Για το 2022-2023, το Safe Water Sports κατάφερε να δώσει περισσότερα από 4.000 διπλώματα σε παιδιά από όλη την Ελλάδα.