ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Νίκος Δεληγιάννης

«Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι από τους Ρουμάνους»

  21.03.2012 16:20       1208

Θετικό ήταν το δείγμα της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στον τελευταίο αγώνα που έδωσε για τα προκριματικά του WorldLeague κόντρα στη Ρουμανία. Οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς μπορεί να μην προκρίθηκαν εν τέλει στα τελικά, αλλά κατάφεραν και πήραν μία νίκη κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Για τον χθεσινό αγώνα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος στάθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας μας, της οποίας όμως της κόστισαν κάποια ατομικά λάθη:

«Νομίζω ότι παρουσιαστήκαμε πολύ καλύτεροι από τους Ρουμάνους. Είχαμε αρκετά καλή απόδοση και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε ένα αποτέλεσμα με 3-4 γκολ διαφορά. Αλλά έγιναν κάποια λάθη όχι από τακτικής άποψης. Κυρίως ατομικά».

Πλέον η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας στο Βελιγράδι ενόψει και του Προολυμπιακού και ο έμπειρος τερματοφύλακας σκιαγραφεί τα σημεία στα οποία το σύνολο θεωρεί ότι χρειάζεται βελτίωση: «Έχουμε ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Δουλεύουμε αρκετά σε θέματα τακτικής, η οποία απαιτεί συγχρονισμό, δουλειά και χρόνο. Προπονούμαστε σε όλους τους τομείς, άμυνα, επίθεση, παίκτη παραπάνω και λιγότερο και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα να φανούν στο νερό».

Για τα θετικά στοιχεία της χθεσινής νίκης τόνισε: «Σίγουρα θα ήταν πολύ σημαντικό να προκριθούμε. Όμως, επειδή την Ρουμανία θα την αντιμετωπίσουμε και στο Προολυμπιακό ήταν καλό που την κερδίσαμε. Μας βοηθάει και στο τομέα της ψυχολογίας της ομάδας».

Παρ' όλο που η επιστροφή του δεν συνδυάστηκε με πρόκριση, ο άσσος του Ολυμπιακού φάνηκε ιδιαίτερα ευτυχισμένος για το γεγονός ότι αποτελεί ξανά μέλος της εθνικής: «Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που είμαι στην Εθνική. Ασφαλώς και ήθελα την πρόκριση και αν αποφεύγαμε τα ατομικά λάθη, αλλά αν είχα καλύτερη απόδοση κι εγώ από την πλευρά μου, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να περάσουμε. Βέβαια, όλα είναι μέσα στον αθλητισμό. Εμείς πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε».

Για το πως βλέπει το κλίμα στην ομάδα τόνισε: «Μπορεί να είναι και καλύτερο απ' ότι το άφησα. Υπάρχουν μικρά παιδιά με ενθουσιασμό τα οποία έπαιζαν μαζί και στα μικρότερα κλιμάκια και σε συνδυασμό με την εμπειρία άλλων παικτών δημιουργείται ένα πολύ όμορφο κλίμα».

Για το προολυμπιακό τουρνουά στο Έντμοντον δήλωσε: «Βεβαίως, η πρόκριση είναι εφικτός στόχος. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την προετοιμασία μας στο Βελιγράδι ώστε να «μονταριστούμε» και να φορμαριστούμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι», ενώ για το ενδεχόμενο εκδίκησης από Ισπανία και Ρουμανία σχολίασε «στον αθλητισμό δεν πρέπει να κοιτάζουμε με αυτόν τον τρόπο. Εμείς επικεντωνόμαστε στο στόχο μας χωρίς να ασχολούμαστε εις βάρος ποιανού θα τον πετύχουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος