ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Πέντε μετάλλια στην Μπάνια Λούκα

  21.04.2012 20:42       1051


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσαν την πρώτη  μέρα τους στην Μπάνια Λούκα οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές. Συνολικά, κατέκτησαν 5 μετάλλια (1 χρυσό, 3 ασημένια, 1 χάλκινο).

Στα αξιοσημείωτα των εμφανίσεων των αθλητών μας, είναι πως όλοι τους βελτίωσαν τους χρόνους τους, με τον πιο βελτιωμένο να είναι αυτός της Σοφίας Κλικοπούλου, ενώ ο Γιάννης Καλάργαρης (ΦΩΤΟ) έκανε ατομικό ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα.

Τα αποτελέσματα των τελικών:

50μ. Πεταλούδα: Καλάργαρης Ιωάννης 24.89 (2ος)

100μ. Ελεύθερο: Καλάργαρης Ιωάννης 51.35 (1ος) Γκολομέεφ Κριστιάν 51.43 (2ος)

100μ. Ελεύθερο: Νιαγκουάρα Νέρι 56.46 (2η)  Κλικοπούλου Σοφία 56.99 (3η)

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων για την πρώτη ημέρα, ο προπονητής Μανώλης Καλτσουδάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την εμφάνιση των αθλητών, λέγοντας: «Όλα τα παιδιά του κυρίου Βόικο Ράτσε (προπονητής των αθλητών), προέρχονται από σκληρή προετοιμασία και δεν έχουν ξεκουραστεί. Ο Γιάννης (Καλάργαρης) έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, τόσο στο ελεύθερο, όσο και στην πεταλούδα. Όσον αφορά τα κορίτσια, η Σοφία (Κλικοπούλου) κολύμπησε πολύ δυνατά και η Νέρι (Νιαγκουάρα) ήταν καλή και σταθερή. Να σημειωθεί πως και οι δύο βρέθηκαν πίσω από την Σάρα Ισακόβιτς, η οποία ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, πίσω από την Πελεγκρίνι. Τέλος, όσον αφορά τον Γκολομέεφ, έκανε μια ικανοποιητική κούρσα, αλλά πάντα στοχεύει να τα πάει καλύτερα στα 50μ. ελεύθερο (αύριο), όπου είναι και η ειδικότητά του».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος