ΤΕΧΝΙΚΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πέντε νέα όρια για Κίνα και Σερβία

  14.03.2015 19:11       1122

ΦΩΤΟ: Όρια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας έπιασαν Σοφία Κτενά-Λουκάς Καρετζόπουλος

Πέντε νέα όρια για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού προστέθηκαν στα πέντε πρωινά, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής πρώτης ημέρας του πρωταθλήματος κατηγοριών Νοτίου Ελλάδας, στην Τεχνική κολύμβηση.

Την αρχή έκανε ο Λουκάς Καρετζόπουλος (ΝΟ Αμφιθέας), που έπιασε στα 50μ επιφάνεια το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών της Κίνας, σημειώνοντας επίδοση 15.91, ενώ λίγο αργότερα ο Λεωνίδας Γιασεμής (ΑΟ Αιγαίου) εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Νέων της Σερβίας στα 50μ Επιφάνεια, όντας πρώτος στην κατηγορία του με 17.28. Ο Χρήστος Χριστοφορίδης ήταν πρώτος στα 400μ Επιφάνεια Ανδρών, πιάνοντας και εκείνος το όριο για Κίνα, με επίδοση 3:01.17

Το δεύτερο όριο της για το Παγκόσμιο της Κίνας έπιασε η Σοφία Κτενά, με την αθλήτρια των Δελφινιών Περιστερίου, να κολυμπά σε 38.03 στα 100μ υποβρύχιο. Δεύτερο όριο και για το Σταύρο Κουρλάκη της ίδια ομάδας στα 400μ Επιφάνεια Εφήβων, εκεί όπου τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία του, με χρόνο με 3:10.35.

Απόλυτα ευχαριστημένος ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Σαλταμανίκας, τονίζοντας σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Βλέπουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με ικανοποιητικές επιδόσεις. Ήταν μία καλή πρώτη ημέρα για εμάς, βλέπουμε ότι το επίπεδο των αγώνων και των αθλητών είναι πολύ καλό, με σημαντική τη δουλειά που γίνεται στα σωματεία από τους προπονητές. Αύριο είναι η δεύτερη και τελευταία ημέρα, περιμένουμε εξίσου καλές επιδόσεις».

ΦΩΤΟ: Δεύτερο όριο για τον Σταύρο Κουρλακη, στα 400μ Επιφάνεια Εφήβων

Ο πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας, Σταύρος Κουρλάκης, που έπιασε το όριο και στα 400μ Επιφάνεια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, σημείωσε: «Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να πιάσω και ένα δεύτερο όριο σήμερα. Αύριο έχω το καλό μου αγώνισμα, τα 800μ Επιφάνεια, στο οποίο έχω και έναν Παγκόσμιο τίτλο, τον οποίο θέλω να υπερασπιστώ. Ελπίζω να έχω μία καλή κούρσα και να πιάσω και το τρίτο όριο εκεί».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ:ΝβΧ